​Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, să prelungească activitatea până la mijlocul lunii iulie. Printre proiectele care se află pe agenda sesiunii extraordinare se află dezbaterea iniţiativei USR de modificare a Constituției - „Fără penali în funcţii publice”. De asemenea, deputații l-au invitat pe premierul Ludovic Orban în Parlament pentru a da explicații pe tema achiziţiilor de la Unifarm.

Orban în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, la propunerea PSD, să îl cheme săptămâna viitoare, la "Ora prim-ministrului", pe Ludovic Orban iar tema dezbaterii este "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice".

În sesiunea extraordinară care se desfășoară în perioada 1-15 iulie deputații vor dezbate și modificarea Ordonanţei de urgenţă 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, aprobarea OUG privind desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID 19.