Ordonanța de urgență prin care dublarea alocațiilor pentru copii a fost amânată a fost respinsă de parlament, prin votul plenului Camerei Deputaților, decizională în acest caz.

plen Parlament Foto: AGERPRES

Decizia a fost luată cu 209 voturi "pentru", trei "împotrivă" și 98 de abtineri.

După respingerea în Parlament, proiectul merge la promulgare, la şeful statului, care o poate ataca la CCR sau o poate retrimite în Legislativ. Este vorba de amânarea termenului de aplicare la legea PSD care prevedea dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei.

Lia Olguța Vasilescu PSD: ”Având în vedere că săpt trecută și dl fost președinte al României Traian Băsescu avea o replică de genul că este criminal cel care crește veniturile pentru că oamenii cu banii se duc la alimentară, vezi Doamne mănâncă, considerăm că dreapta și-a cam prezentat poziția în ceea ce privește creșterea veniturilor în România”.

Florin Roman, PNL: ”Haideți, nu mai blocați impozitarea pensiilor speciale și sigur că putem crește alocațiile și pensiile conf legii dacă și dvs veți fi de acord cu anularea pensiilor speciale. Românii vor putea să facă diferența între un PSD care susține pensiile speciale și un PSD care vrea să facă o chestiune populist, politic, demagogic. Vă vom forța să renunțați la frăția cu pensiile speciale”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.