Fostul premier Adrian Nastase a declarat intr-un interviu pentru 'Evenimentul zilei" ca mesajul de reforma morala a indepartat electoratul PSD si ca intentioneaza sa-i recupereze pe "marginalizatii" partidului. Vasile Dancu s-a declarat insa "socat" de aceasta afirmatie. "Este o jignire adusa electoratului PSD", a spus Dancu pentru HotNews.ro.

" Partidul a incercat sa se adreseze prin mesajul de reforma morala unui electorat care nu-l va vota niciodata. Acest lucru nu se poate realiza dintr-o data si efectele pozitive nu s-au vazut. Daca ne uitam in sondaje, vedem ca alegatorii nostri au plecat in alta parte, de la 37% am ajuns in zona de 20%", a declarat Adrian Nastase intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei".

In opinia lui Nastase, reforma partidului nu a inceput cu Mircea Geoana, ci sub conducerea sa, in 2005. Fostul premier sugereaza insa ca "reforma morala" a PSD ar fi fost o manevra a lui Traian Basescu, care " a incercat sa reformeze partidul, distrugindu-l". "Ce inseamna reforma morala a partidului? Traian Basescu cu Alina Mungiu Pippidi au incercat reforma morala a PSD. Basescu este profesorul de morala al Romaniei", a spus Nastase.

Vasile Dancu" Sint socat, este o jignire adusa electoratului"

Senatorul de Cluj, Vasile Dancu, a declarat pentru HotNews.ro ca nu intelege rationamentul lui Adrian Nastase.

" M-a socat acest rationament. Imi pare o jignire adusa membrilor si electoratului PSD. Nu cred ca pesedistii considera ca reforma morala nu poate sa fie un tel politic, o valoare si ca nu reactioneaza la un asemenea mesaj. Dimpotriva, cred ca oamenii mai saraci, asa cum sint alegatorii PSD, valorizeaza aceste lucruri mai mult decit altii. Nu pot sa inteleg rationamentul lui Nastase", a spus Dancu.

Vasile Dancu spera ca partidul nu va merge pe aceasta linie de acum inainte.

Intrebat de HotNews.ro daca revenirea in fruntea partidului a lui Miron Mitrea si Adrian Nastase reprezinta o reintoarcere in "epoca dinozaurilor", asa cum a apreciat presa, Vasile Dancu a spus ca era previzibila o asemenea reactie.

" Era previzibila o astfel de reactie a mass-media. Am avertizat ca dincolo de faptul ca s-ar putea sa existe un cistig la nivel de mobilizare interna, pentru ca Mitrea si Nastase au in partid oamenii lor care ii apreciza, s-ar putea sa avem o reactie negativa a electoratului si a mass-media. Presupun ca in partid si-au asumat consecintele si au facut calculul beneficii-pierderi, spunind ca beneficiile vor fi mai mari decit pierderile. Eu insa nu cred asta".

Vasile Dancu admite ca declaratiile lui Nastase referitoare la inutilitatea mesajului de reforma vin in sensul celor afirmate de presa.

"Intr-un anumit fel, declaratiile merg in aceasta directie, dar nu ne dorim asta. Deocamdata insa, dam presei motive sa perpetueze aceasta perceptie", a spus Dancu.