Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, vineri, că nu există un dialog între Parlament și Guvern care „are impresia că le știe pe toate. Liderul Uniunii atrage atenția că ordonanțele de urgență date de Executiv care reglementează legi organice, nu sunt în regulă.

Kelemen HunorFoto: Facebook

„Ordonanțele de Urgență date de Guvern, care reglementează legi organice nu sunt în regulă. Nu există un dialog între Guvern și Parlament și Guvernul are impresia că le știe pe toate. De aceea, noi am inițiat și spunem aproape în fiecare zi: oameni buni, discutați și cu Parlamentul, starea de urgență nu înseamnă că Parlamentul nu lucrează”, a declarat Kelemen, la RFI.

Liderul UDMR atrage atenția Guvernului că Parlamentul trebuie să aibă un rol important, mai ales în această perioadă de situaţie de urgenţă.

"Parlamentul nu poate fi pus în paranteză și de aceea criticăm noi aceste Ordonanțe de Urgență, fiindcă reglementează legi organice și nu există nici cea mai mică intenție de a discuta cu Parlamentul. După aceea, dacă Parlamentul intervine, când discută în comisii și în plen și modifică aceste Ordonanțe de Urgență, atunci Guvernul se supără, se supără absolut degeaba”, a mai spus Kelemen Hunor.

La începutul săptămânii preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu i-a invitat la discuții pe toți liderii partidelor parlamentare PNL, USR, UDMR, Pro România, ALDE, PMP pentru a lucra împreună la un plan pentru România. La întâlnirea online au participat toți liderii invitați cu excepția liderului PNL, premierul Ludovic Orban.