​Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaților a eliminat prevederile privind imunitatea specială și indemnizația la nivelul unui judecător de Curte Supremă pentru Avocatul Poporului, așa cum ele apăreau într-un proiect de lege depus la parlament în plină criză provocată de coronavirus.

Renate WeberFoto: Hotnews

„Amendamentele pe care le-am propus au fost votate în unanimitate, însă, dintr-o eroare a stafului tehnic, raportul a fost transmis fără aceste modificări. Eroarea va fi îndreptată astăzi”, a declarat deputata PNL, Adriana Săftoiu, pentru HotNews.ro.

Articolele din lege care au fost eliminate re refereau la imposibilitatea percheziției, arestării și reținerii Avocatului Poporului fără acceptul Parlamentului, locuință pusă la dispoziție gratuit și transport spre localitatea de domiciliu, inclusiv pentru adjuncți. De asemenea, un articol eliminat prevedea că Avocatul Poporului şi adjuncţii acestuia au dreptul la o indemnizaţie lunară echivalentă judecătorilor cu grad maxim de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv de la Curtea de Apel, precum și o pensie calculată potrivit legislației aplicabile judecătorilor.