Decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru este conformă cu voința PNL, a afirmat premierul interimar și lider al liberalilor Ludovic Orban, miercuri seară, într-o declarație de presă susținută alături de premierul desemnat, la Palatul Victoria.

Orban, Turcan și Cîțu, în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

„Salut decizia președintelui Iohannis de desemnare pentru funcția de prim-ministru a colegului meu de partid și de guvern Florin Cîțu. Este o decizie extrem de importantă, care are ca obiectiv deblocarea situației create în mod artificial de PSD. Decizia președintelui este coformă cu voința PNL. Atât eu, ca președinte al PNL, cât și colegii mei vom susține această propunere”, a declarat Ludovic Orban.

„Vom fi alături de premierul desemnat în toți pașii următori pe care îi va derula: stabilirea listei cu membrii Guvernului, finalizarea programului de guvernare. Vineri dimineață vom avea o reuniune a forurilor statutare ale PNL pentru validarea listei Cabinetului. De asemenea, atât eu cât și colegii mei vom fi implicați în toate discuțiile pe care le vom declanșa pentru încercarea obținerii unei majorități parlamentare”, a mai spus șeful PNL.

„Florin Cîțu va fi susținut de mine și de toți colegii în perioada care va urma și reprezintă o garanţie a faptului că guvernarea PNL se va desfăşura pe aceleaşi coordonate: repararea dezastrului provocat de guvernările iresponsabile ale PSD, o puternică componentă în actul de guvernare a liberalismului, o orientare strategică anti PSD şi, de asemenea, asigurarea unei creşteri economice a României sustenabilă, bazată pe motoare de creştere normale într-o economie capitalistă”, a subliniat Orban.

La rândul său, premierul desemnat Florin Cîțu a declarat că propunerea șefului statului îl „onorează și încarcă cu responsabilitate”. „În cel mai scurt timp voi veni cu echipa de miniștri și programul de guvernare și sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a spus Cîțu.