​Victor Ponta susține că asumarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi poate fi „o cacealma” în condițiile în care adoptarea unei moțiuni de cenzură, așteptată de liberali, ar face ca legea să nu intre în vigoare. Mai mult, spune fostul premier, cum actul normativ nu prevede modificarea modalității de alegere a șefilor ce CJ „doar înlocuim baronii PSD cu baronii PNL”. ​

Victor PontaFoto: Agerpres

„Guvernul își angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi / aflăm însă de la Rareș Bogdan (singurul care anunță ce se întâmplă cu adevărat- Orban de obicei minte până în ultima secundă) că se așteaptă ca PSD să depună moțiune de cenzură și să cadă Guvernul ca să avem anticipate / dacă trece moțiunea însă legea NU intra în vigoare, si nici nu se mai pot da ordonanțe de urgentă = concluzia este că rămânem la alegeri într-un singur tur la primari / deci PNL a tras țeapă USR si oamenilor care așteptau alegerile în două tururi”, a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier spune că Guvernul nu poate pica doar cu voturile PSD și UDMR, susținând că PNL poate vota alături de PSD pentru căderea Guvernului.