Organizația PSD Brăila a decis, sâmbătă, să adreseze o invitație lui Mihai Tudose și celorlalți membri ai filialei județene a Pro România care au demisionat în bloc din partidul lui Ponta de a se alătura PSD. Social-democrații motivează decizia prin „necesitatea coagulării eforturilor tuturor forțelor politice de stânga în vederea câștigării alegerilor locale și parlamentare din anul 2020”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Biroul organizației PSD Brăila, întrunit în ziua de 14 decembrie 2019, a analizat situația creată pe scena politică brăileană, în mod deosebit anunțul privind demisia în bloc a membrilor Pro România - Brăila. În cadrul discuțiilor s-a evidențiat necesitatea coagulării eforturilor tuturor forțelor politice de stânga în vederea câștigării alegerilor locale și parlamentare din anul 2020. În acest context, Biroul organizației județene PSD a hotărât să adreseze invitația către cei care au activat în cadrul Pro România, membri și simpatizanți, către toți brăilenii care împărtășesc valorile social-democrate, de a adera la organizația PSD pentru ca împreună să îndeplinim proiectele sociale, economice și politice ale județului Brăila”, se arată într-un comunicat difuzat sâmbătă și semnat de Ion Rotaru, președintele PSD Brăila.

Organizaţia Pro România Brăila a demisionat în bloc din partid, sâmbăta trecută, în urma unei şedinţe lărgite în care şefii şi membrii din organizaţia judeţeană şi cea municipală au decis să îşi ia „rămas-bun de la politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2)”, a anunțat deputatul Emilia Meiroșu.

Emilia Meiroşu, fost preşedinte al Pro România Brăila, unul dintre deputaţii care au fost suspendaţi din funcţii după ce au votat Guvernul Orban, a declarat pentru Agerpres că decizia demisiei în bloc a fost luată şi ca urmare a faptului că organizaţia de la Brăila a fost lăsată „în voia sorţii” după ce ea a fost suspendată şi conducerea a fost preluată de Ion Mocioalcă, secretarul general al partidului, care nu a venit niciodată la Brăila.

Demisia Organizaţiei Pro România Brăila venea la şase zile după ce europarlamentarul Mihai Tudose, cel care controla organizația de la Brăila, şi-a dat demisia din partid. După o serie de contre cu Victor Ponta, fostul premier Mihai Tudose a anunțat în 2 decembrie că a demisionat din Pro România, motivul invocat fiind „totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale, fiind de notorietate nu le mai detaliez”. Mihai Tudose i-a cerut în mod repetat lui Victor Ponta demisia de la șefia Pro România, după ce acesta din urmă l-a acuzat de trădare și negocieri cu PNL.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declara, duminica trecută, că este posibil ca Mihai Tudose să se întoarcă în PSD: „Este posibil. Este posibil să se întoarcă. Trebuie avută o discuţie în interiorul organizaţiei de la Brăila şi ţinând cont că domnul Tudose e un europarlamentar din 36, nu e un parlamentar din 465, câţi sunt în Parlamentul României”.

Fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD la sfârșitul lunii ianuarie.