​În 2014, după turul II al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta, candidatul PSD, pierdea cursa cu Klaus Iohannis, dar obținea victoria în aproape 1800 de orașe și comune din țară, impunându-se categoric în foarte multe localități din Oltenia, Muntenia și Moldova. Cinci ani mai târziu și Viorica Dăncilă, candidatul PSD, pierdea categoric în fața lui Klaus Iohannis care a reușit să se impună în foarte multe localități din Muntenia și Moldova, zone „roșii” până nu demult. Schimbarea de culoare a localităților din țară după votul majoritar între cele două alegeri prezidențiale este semnificativă, iar HotNews.ro a realizat o aplicație interactivă prin care utilizatorii pot compara rapid hărțile celor două Românii și pot consulta rezultatele înregistrate în fiecare oraș și comună atât în 2019, cât și în 2014.

Alegerile prezidentiale pe localitati - 2019 vs 2014Foto: Hotnews

INTERACTIV - Rezultate alegeri prezidențiale 2019 (Turul 2) pe UAT-uri - 2019 vs 2014.

>> Click pe comune/orașe pentru a afla câte voturi și ce procentaj a obținut fiecare dintre candidați (informații disponibile în tab-ul „Data” pe mobil).

>> Mută cursorul vertical (linia) în stânga și în dreapta pentru a vedea fiecare hartă în parte. Prezidențiale 2019 (stânga) vs Prezidențiale 2014 (dreapta).

>> Folosește mouse-ul sau butoanele + și - pentru a schimba nivelul zoom-ului pe hartă. Pe mobil funcționează „pinch-to-zoom”.

>> Închide legenda cu butonul „^” de dedesubt pentru a vedea comparația mai bine (desktop).

Vrei să vezi aplicația interactivă mare? Click aici (se deschide în tab separat)

---