PNL promite „o soluție foarte rapidă” pentru un nou guvern. 10 măsuri urgente pe care liberalii vor să le ia când se instalează la Palatul Victoria
„Trebuie o soluție foarte rapidă pentru că este o așteptare foarte mare. Această așteptare trebuie să fie cât mai scurtă”, a susținut Ludovic Orban care este premierul pe care PNL îl va propune vineri la Cotroceni și în care președintele Klaus Iohannis și-a arătat încrederea de a-i da mandatul de șef al guvernului, în repetate rânduri, public, la reuniunile regionale ale PNL.
Dacă lista miniștrilor este în lucru încă, nume sigure fiind Raluca Turcan, la Educație, sau Robert Sighiartău, la Dezvoltare Regională, liderii PNL și-au făcut lista măsurilor urgente pe care să le ia odată ajunși la Palatul Victoria.
10 măsuri promise de liberali:
1. Un guvern cu 15-16 ministere și reducerea numărului de agenții
2. Refacerea capacității administrative prin evaluări ale personalului și ocuparea prin concurs a funcțiilor.
3. Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
4. Abrogarea legii recursulului compensatoriu.
5. Eliminarea supraaccizei la combustibil
6. Eliminarea suprataxării pentru contractele part-time
7. Abrogarea prevederilor OUG 114 referitare la domeniul gazelor, energiei electrice, taxării în domeniul comunicațiilor și înființarea Fondului de Investiții.
8. Abrogarea prevederilor care au afectat Pilonul II de pensii.
9. Desființarea pensiilor speciale cu excepția pensiilor cadrelor militare
10. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Iar daca dai in icter mecanic, o sa ti se zica cucuveauagalbena.
dar nuuuu tu o dai inainte...
serios... s-au terminat vidanjele si nu mai ai ce manca?!
Inteleg pentru cei care lupta efectiv pe teatrele de operatiuni (Afganistan, Irak etc), dar pt cei care stau la birou de ce? Uite asa mai tot deschidem cate o portita.
Eu am lucrat intr-un institut de aviatie cu un coleg care facuse aceiasi facutate (terminase mai tarziu ca era mai tanar) dar care avea si grad de ofiter. Eu faceam practic toata treaba, el aducea doar documentele pe care mie ca civil nu mi le puteau inmana personal. Eu m-am pensionat anul trecut la 65 de ani, el s-a pensionat de vreo 20 de ani si are o pensie de vreo 4 ori mai mare decat mine acum.
Nu vreau sa credeti ca sunt invidios caci nu este platit din banii mei ci din ai nostri ai tuturor si ar trebui sa ne preocupe acest subiect pe toti.
Este furt "legal" si imoral din banii nostri!
Să ne spună P.N.L.-ul unde au luptat militaurii noștri???
Hai, lumineaza-ne tu cum armata romana (abandonata de acesti burtosi la nivelul anilor '70 ca nivel de tehnica militara si pregatire operativa) merita pensii speciale!
Unde a fost amenintarea militara in ultimii j' de ani ? Cine a amenintat Romania desteptule?
Au avut de facut un lucru simplu: sa reformeze armata si sa o aduca la standarde moderne si de eficienta. Toate lichele si jegosii au poluat uniforma militara, s-au umplut de stele si grade iar la parada de 1 Dec defilam cu Volhov-uri si Bizoni. In Afganistan soldatii nostri nici truse persoanale medicale nu au, se bazeaza pe americani ca pe D-zeu
Nu ti-e rusine sa vorbesti fara sa ai habar ??
In cea mai mare si dotata armata a lumii care CHIAR conteaza prin toate teatrele de operatiuni, NU exista "pensii speciale"
Apoi, când e vorba să ai oameni care să își riște viața în diverse locuri din lume pentru interesele României și ale NATO, nu îți poți permite să spui "le dau drepturi suplimentare numai când vine un război care se luptă la granița României, restul nu sunt războaie adevărate". Trebuie să îi motivezi cumva pe cei tineri să se înscrie pentru o carieră militară și nu e ușor. Eu acum stau comod pe canapeaua mea la cald, mai târziu trebuie să mă duc la muncă. De ce aș fi ales soarta de militar în schimbul lucrului într-o corporație în București? Sunt conștientă că un procent mic din cei din armată au ajuns pe front și că au și ei unii care fac muncă din birou. Dar uneori își asumă responsabilitatea pentru viețile altora de acolo de la birou.
Ce responsabilitate isi asuma un izmenar dintr-un birou din Bucuresti pt un soldat care tocmai a fost ranit in Afganistan? Pari a fi si tu o contzopista (cu grad) din vreun biroas MAPN.
De ce crezi ca tot alocam pe hartie 2% din PIB iar la dotare cu tehnica suntem la nivelul Venezuelei? Pentru ca la o executie bugetare corect auditata ce ingrozesti cat mai ramane pentru inzestrare si cat platim LENE si VOTURI.
Termina cu "responsabilitatea" din birouri, se vede responsabilitatea asta cand mor militari romani in camioane fara frane si fara ITP sau in avioane cu resursa de zbor epuizata de 2 ori.
Traiasca OUG!
In plus, nu cred ca solutia iesirii din criza e sa fie diminuate drepturile militarilor. Nu acolo se pierd banii.
In acest moment singura sansa este un guvern combinat, cu membrii din toate partidele.
Sa-i vad pe Sica, Barna, Kelemen, Ponta si Tariceanu impreuna cu seful Klaus sustinand aceeasi guvernare, n-ai cum sa nu fi suporter.
Cand a zis Werner ca vrea guvernul lui, nu cred ca la asta s-a gandit.
cu neprecupeţitul ajutor al codruţei.
O buna parte din "masurile" de mai sus sunt destul de proaste si/sau inaplicabile foarte repede. Hai ca poti repede sa dai ordonante si sa aplici 3-8 si poate 10.
Prima masura e cea mai buna dar cred ca e mult de munca in spate la o asemenea schimbare de structura. A doua e si mai buna dar e OZN de aplicat.
Aia cu pensiile iar e super complicata. Cei din justitie nu sunt militari, nu? Ce ii face pe cei de la PNL sa creada ca nu se vor lovi de un blocaj?
Iar cele cu adevarat problematice sunt OUG 114 si sectia speciala. Inteleg ca am primit ordin sa dam gazele gratis americanilor si sa dam din nou drumul la abuzuri in justitie (aka continuarea luptei anticoruptie). Dar aceastea vor fi mai greu de inteles de catre omul de rand. Iar PNL-ul are si el o intalnire cu cetateanul la alegerile locale si parlamentare de anul viitor.
Urgenta e stoparea si condamnarea grupului infractional din energie / mediu care din 2016 a marit de cel putin 7 ori consumul de pacura in Bucuresti si a numit asta "modernizare si eficientizare".
Trei milioane de oameni sunt gazati sistematic pentru producerea a 2% din energia tarii, in conditiile in care Hidroelectrica ramine cu energia nevinduta, iar noi avem cea mai scumpa electricitate.
Practic, suntem gazati inutil, in afara de cazul in care imbolnavirea si exterminarea ar fi adevaratele scopuri.
Daca noul guvern nu interzice pacura in orase, nu este cu nimic mai putin criminal decit celelalte.
majoritatea nepesediştilor care au acceptat-tolerat guvernele ultimilor 3 ani au făcut-o în speranţa de a se face cât de cât ordine în justiţia grav măcelărită în epoca băsescu-macovei-kovesi-coldea...
faptul că a fost virulent atacată din toate părţile nu face decât să dovedească că deranjează enorm de multe interese, mai ales ale statului paralel-subteran-securist...
Problemele justititiei au fost si raman factorul politic si legile tampite si macelarite de politicieni. Nu degeaba au iesit mii de magistrati in tara, nu degeaba s-au sesizat si organismele internationale, cat timp politicul isi baga nasul in justitie vom avea in continuare probleme.
Ce subvenție au partidele în 2019
PSD - 143,7 milioane
PNL - 65,8 milioane
USR - 19,3 milioane
ALDE - 14,3 milioane
PMP - 9,3 milioane
Sursa: https://romania.europalibera.org/a/exclusiv-partidele-%C8%99i-au-dat-at%C3%A2t-de-mul%C8%9Bi-bani-%C3%AEnc%C3%A2t-nu-%C8%99tiu-ce-s%C4%83-fac%C4%83-cu-ei-excedentul-psd-a-fost-de-53-3-milioane-de-lei/30094574.html
Batista pe tambal, iti dai seama.
Da,este corect ca și lucrătorii din sectorul public să beneficieze de pensii corecte, dar așa cum toții știm uzura în sectorul privat e mult mai accentuată.
http://www.ces.ro/newlib/studii-ces/ICCV_Cosul-de-consum.pdf