Ion Iliescu sustine ca PSD nu doreste nici alegeri anticipate, nici caderea Guvernului, discutia in Biroul Permanet fiind cu totul alta. Declaratiile liderului PSD, care a cerut luni demisia Guvernului si a amenintat ca partidul nu va mai vota nicio lege, au fost " intempestive", a declarat Iliescu. Mai mult, presedintele de onoare al PSD sustine ca Geoana " a incurcat putin lucrurile".

Pesedistii nu au discutat luni despre felul in care ar putea provoca alegeri anticipate si caderea Guvernului, ci despre consecintele unor asemenea evenimente. " Toata discutia a fost sa luam in considerare toate posibilitatile si sa fim pregatiti pentru orice alternativa si nu sa provocam noi nici caderea Guvernului, nici alegeri anticipate", a declarat Iliescu.

Opinia fostului presedinte este ca Mircea Geoana " a incurcat putin lucrurile" si ca nu este de acord cu metoda de a prezenta deciziile Biroului Permanent in mod distorsionat. Iliescu a sustinut ca PSD nu este pregatit pentru alegeri anticipate. Toate variantele vor fi analizate in sedinta Comitetului Executiv National, programata pentru miercuri.

Mircea Geoana a declarat luni ca PSD nu va vota niciun fel de restructurare a Guvernului si nicio lege a puterii, iesirea din "blocajul institutional" fiind demisia de onoare a Guvernului, care ar putea sa conduca la alegeri anticipate.

In pofida acestor declaratii, marti, la Camera Deputatilor pesedistii nu au respectat decizia de partid. Ei au votat alaturi de PNL, PRM si PC mai multe Ordonante de urgenta ale Guvernului.