Premierul Viorica Dăncilă susține, într-un mesaj postat marți pe Facebook, că "nimeni nu ar trebui să aibă vreo urmă de îndoială" că Executivul condus de ea "va asigura o guvernare competentă până la capăt", iar cei care nu au curajul să își asume guvernarea nu ar trebui să aibă curajul de a mai cere vreodată voturi oamenilor. Ea îi mulțumește Ramonei Mănescu, singurul ministru ALDE care a rămas în Guvern, spunând că "dacă ALDE ar fi avut mai mulți ca doamna Mănescu, astăzi nu ne-am fi aflat aici".

Viorica DancilaFoto: Agerpres

Premierul susține că ieșirea ALDE de la guvernare este "un dezechilibru de moment", care a creat o serie întreagă de nemulțumiri și de scenarii.

"Vreau să ofer tuturor garanția că guvernul își va face treaba în continuare, vom asigura o guvernare competentă până la capăt. Să nu aibă nimeni vreo urmă de îndoială. Noi nu ne jucăm și nu facem un du-te-vino cu guvernul și cu stabilitatea țării, în funcție de cum ne convine electoral. Principala mea preocupare este buna funcționare a instituțiilor statului, care înseamnă stabilitate și echilibru în societate", susține Dăncilă.

Ea vorbește și despre "oportunismul care ne înconjoară în această perioadă", spunând că ori de câte ori apare un context prielnic, există întotdeauna diverși care se cațără politic pe el.

Dăncilă îi mulțumește Ramonei Mănescu, singurul ministru ALDE care a rămas în Guvern, spunând că "dacă ALDE ar fi avut mai mulți ca doamna Mănescu, astăzi nu ne-am fi aflat aici".

"Cine nu are curaj să își asume guvernarea, n-ar trebui să aibă nici curajul de a veni și a mai cere voturi vreodată. Sunt multe de făcut și noi vom rămâne aici, să le facem", adaugă Dăncilă.