​Ludovic Orban susține că nu înțelege „ambitia” USR-PLUS de a avea un candidat la prezidențiale care nu ar face, în opinia sa, decât să divizeze electoratul anti-PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În condițiile în care o mare parte a opoziției se identifică cu Iohannis, ​e o treaba de socoteală internă sau personală. Prezența unui candidat din partea USR-PLUS nu face decât să creeze o divizare în electoratul anti-PSD și permite candidatului PSD să bage bățul prin gard. Eu nu contest dreptul niciunei formațiuni de a avea un candidat la președinție, dar nu înțeleg...”, a declarat Orban, la B1 TV.

Șeful liberalilor a mai spus că deși au fost atacuri din partea USR-PLUS la adresa PNL a „rezistat stoic” să nu răspundă.

„Am considerat că nu trebuie să-mi consum energia să atac niște oameni care teoretic sunt de aceeași parte a baricadei. Am evitat să răspund la foarte multe atacuri nedrepte”, a spus Orban.

USR și PLUS vor decide în negocieri care va fi candidatul Alianței la prezidențiale. USR l-a validat pe președintele partidului, Dan Barna, în vreme ce PLUS va face propunerea în urma unui vot intern al tuturor mebrilor. În cursă s-a înscris și Dacian Cioloș.