Reprezentanții USR au transmis că președintele Senatului și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu aruncă o fumigenă în spațiul public, atunci când acuză USR că nu a participat la ședința Biroului permanent de vineri pentru urgentarea procedurii proiectului votului în Diaspora, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Domnul Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și al ALDE, mai aruncă astăzi o fumigenă în spațiul public, acuzând că USR nu a participat la ședința Biroului Permanent în care trebuia să se decidă urgentarea procedurii parlamentare pentru proiectul votului în Diaspora. Biroul Permanent al Senatului a fost convocat de pe o zi pe alta, iar senatoarea Silvia Dinică care este secretar din partea USR în BP se află într-o delegație a Senatului la Forumul Global al Femeilor Lideri Politici”, au transmis reprezentanții USR, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că „deși potrivit regulamentului, secretarul nu poate fi înlocuit în ședință, senatorul Cristian Ghica a fost azi prezent la ședință din partea USR, pentru a afla deciziile. Domnul Tăriceanu ar trebui să spună și că din cei 13 membri ai Biroului Permanent al Senatului opt sunt ai coaliției PSD-ALDE. Cu alte cuvinte, dacă liderul ALDE vrea să dea vina pe cineva pentru neîntrunirea cvorumului, să se uite în primul rând la colegii din PSD”.

Nu în ultimul rând, USR susține adoptarea rapidă a proiectului rezultat în Comisia de reformă electorală unde parlamentarii Tudor Benga și Radu Mihail au avut multe propuneri pentru a îmbunătăți procesul de votare în diaspora.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că PNL și USR sunt dezinteresați de modificările electorale privind votul în Diaspora, precizând că aceștia ar fi trebuit să participe la ședința de vineri a Biroului permanent al Senatului pentru aprobarea raportului pe proiectul în materie electorală. Președintele Senatului a adăugat că următoarea ședință a Biroului permanent a fost convocată pentru luni, de la ora 10.00.