Liderul PSD, Liviu Dragnea i-a atacat vineri pe liderii europeni după ce aceștia somaseră Guvernul să nu emită ordonanțe de urgență care să afecteze statul de drept. Dragnea spune că liderii europeni sunt în campanie electorală și că au transformat România în minge.

DragneaFoto: Stirile ProTV

"Este vorba de campanie electorală. Marii lideri europeni sunt în campanie electorală și au transformat România într-o minge electorală , pe care o plimbă dintr-o parte în alta pentru a obține niște aplauze de la galerii. Vorbim de lupta anticorupție din România? Păi s-a vorbit în România despre marile dosare de corupție și de dezvăluiri uriașe? Nu s-a vorbit", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că "oficialii europeni au aplicat standardul dublu. Pe de o parte vorbesc despre nu cumva ca politicul să interfereze în justiție iar pe de altă parte negociază ca la piață funcția de procuror european", susține Dragnea.

Declarațiile lui Dragnea apar în contextul în care 12 ambasade au transmis, miercuri, un mesaj oficial prin care și-au exprimat îngrijorarea și cer Guvernului să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau corupției.

Totodată, prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a avut un discurs foarte dur la adresa Guvernului român, cerându-i să nu ia măsuri care să afecteze sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse pentru corupție.