Conducerea PSD s-ar putea reuni săptămâna viitoare în Comitetul executiv al partidului, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, joi, la Parlament. Pe agenda ședinței se află organizarea alegerilor dar și subiectul remanierii guvernamentale. Într-o întâlnire cu presa Dragnea l-a ironizat pe Tudorel Toader spunând că "e nevoie să se schimbe Constituția ca să rămână ministrul Justiției, că e cel mai bun din regiune". Declarațiile lui Dragnea apar în contextul în care ministrul justiției a fost amenințat cu demiterea de către conducerea PSD dacă nu semnează cele două ordonațe pe legile justuției.

Foto:

Liviu Dragnea într-o discuție cu jurnaliști în biroul său de la Camera Deputaților l-a ironizat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

”Ar trebui să modificăm Constituția ca să rămână el ministrul Justiției, că este cel mai bun, nu din țară, din regiune!”, a spus președintele PSD.

Președintele PSD i-a invitat pe jurnaliști în biroul său ca să le arate că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu se află acolo. În presa a apărut informația că ministrul Justiției ar fi avut o întâlnire cu Liviu Dragnea în cursul dimineții.

"Rovana Plumb și Natalia Intotero trebuie să plece din Guvern pentru că nu pot face campanie electorală din postura de miniștrii. În ceea ce privește alte nume, lista e deschisă dar nu s-a luat deocamdată nicio decizie. Cel mai prbabil spre sfârșitul săptămânii viitoare se va convoca CEx-ul", a mai spus Dragnea la întâlnirea cu jurnaliștii .

Informația apare în contextul în care Tudorel Toader a fost amenințat cu demiterea de către conducerea PSD dacă nu semnează cele două ordonanțe pe legile justiției.

Reamintim ca social-democrații i-au solicitat lui Toader ca în ședința de Guvern din această săptămână ministerul Justiției să pună pe ordinea de zi cele două acte normative, în pofida criticilor de la Bruxelles. Totodată, ministrul Justiției a avut o serie de întâlniri luni cu oficialii la Bruxelles și a discutat despre tema legilor justiției.

Ulterior, ministrul Justiției s-a întâlnit marți cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Parlament și au discutat despre controversatele ordonanțe pe legile justiției. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că ministrul Justiției ar fi cerut lui Dragnea un nou răgaz pentru a analiza și finaliza ordonanțele pe justiție. "Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader. Dacă nu semnează OUG-urile va pleca acasă", au spus sursele citate.

În ședința Guvernului de miercuri nu s-a emis nicio ordonanță privind codurile penale sau completurile de cinci.