Deputații au respins, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 126 de voturi pentru, 148 împotrivă și 2 abțineri.

Tudorel ToaderFoto: Captura video Facebook

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, după votul la moțiune, că nu i-a trecut supărarea pe Tudorel Toader și că este în continuare nemulțumit de activitatea acestuia.

"Bineînțeles că sunt în continuare nemulțumit. Nemulțumirea este legată de activitatea lui Tudorel Toader și nu mi-a trecut, dar asta nu înseamnă că am votat o moțiune inițiată de opoziție, în care erau foarte multe critici cu care nu sunt de acord. Eu cer în continuare ca Tudorel Toader să vină în perioada următoare cu măsuri legislative normale", a afirmat Iordache.

El a spus că PSD așteaptă termenul dat de partid, respectiv sfârșitul acestei săptămâni, până la care Toader să vină cu ordonanțele de urgență pe justiție.

"Le aștept, nu am văzut cum arată", a adăugat Iordache. Tudorel Toader a lipsit de la votul la moțiunea împotriva sa, Iordache spunând că nu știe dacă a fost invitat.

​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat, miercuri dimineață, referitor la moțiunea simplă care-l vizează și care se votează miercuri, că el și-a explicat în alocuțiunea de 50 de minute din Parlament punctul de vedere și că rămâne acum ca Parlamentul să decidă.

"Eu am fost în plenul Parlamentului când a fost citită și dezbătută moțiunea, am vorbit aproape 50 de minute, mi-am explicat punctul de vedere cu privire la criticile formulate și Parlamentul va decide", a declarat Tudorel Toader.

Întrebat dacă vrea să rămână la Ministerul Justiției, ministrul a completat: "Eu mi-am îndeplinit atribuțiunile pe care le-am avut de exercitat. Ceea ce va fi va fi în condițiile legii și voi proceda ca atare".

Camera Deputaților a votat, miercuri, moțiunea simplă la adresa ministrului Justiției Tudorel Toader. Moțiunea a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeași zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Moțiunea trebuia să fie votată de către deputații pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democrații i-au reproșat ministrului Tudorel Toader faptul că nu a adoptat o Ordonanță de Urgență în privința Codului Penal și Codului de Procedură Penală, așa cum a fost stabilit în CEx al PSD. Pe de altă parte, pe 6 martie, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.

Ulterior PSD a anunțat că va vota împotriva moțiunii.