Președintele PSD, Liviu Dragnea, participă, vineri, la congresul Socialiştilor Europeni care are loc la Madrid. Prezența lui Dragnea la evenimenul socialiștilor este o surpriză în contextul în care anul trecut a declinat invitația declarând că "nu este obligat să apară în poză cu cineva care dușmănește România".

Liviu Dragnea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

UPDATE Dragnea va susține un discurs la evenimentul socialiștilor europeni,mite transmite biroul de presă al PSD.

Șeful PSD apare pe lista celor care vor lua cuvântul în cadrul dezbaterii „Un contract de corectitudine”, care are loc între orele 17.30-20.00, la Muzeul Regina Sofia, se arată în programul congresului PES.

Dragnea participă alături de premierul Viorica Dăncilă la congresul PES care se desfășoară în perioada 22-23 februarie la Madrid. Socialiștii europeni urmează să-l numească pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans candidatul PES pentru șefia instituției.

Întâlnirea celor doi cu oficialii europeni are loc după ce Guvernul a emis controversata OUG care modifică legile Justiţiei. De alfel, Viorica Dăncilă a anunțat că va discuta cu liderul PES despre acest lucru.

„Voi avea o discuţie cu domnul prim-vicepreşedinte la Madrid despre această ordonanţă de urgenţă şi îi voi explica pe larg despre motivele şi ce presupune această ordonanţă de urgenţă”, a declarat Viorrica Dăncilă la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD. .

Prezența lui Dragnea la congresul PES este o surpriză în contextul în care anul trecut a refuzat să participe, declarând că "nu este obligat să apară în poză cu cineva care dușmănește România".

"Nu poate să mă oblige nimeni, să merg să mă bag în poze cu cineva care dușmănăște România. Nu o să mă bag în poză niciodată cu oameni care fac rău țării mele. Nu pot. Eu înțeleg că suntem într-o țară politică europeană, care nu vrem neapărat să ne ajute cu ceva, dar măcar să ne asculte, dar nu putem să avem limbaj dublu. Noi mergem acolo să facem poze", spunea Dragnea în ședința Consiliului Național al PSD la sfârșitul anului trecut.