Mihai Tudose răspunde ironic atacurilor fostului său șef de partid, susținând că pentru Liviu Dragnea pesediștii buni sunt cei care „îi închină ode zilnic”. ​

Dragnea si TudoseFoto: AGERPRES

„Am convingerea ca am procedat bine că am plecat. Comentariile liderului de partid au fost că suntem buni si răi, că cei care stau în partid și îi închină ode zilnic sunt pesediști buni, cei care nu sunt de acord cu ceea ce face el sunt securiști răi, care iau vitaminele de la gura copiilor. Ca și paranteză, dacă ar trăi în lumea reală, ar ști, pe de o parte, că vitaminele nu se iau de nebune, ci pe bază de prescripție, iar pentru copii sunt gratuite. Bine ați venit în realitatea noastră”, a declarat, luni, Tudose.

La întrebarea jurnaliștilor cum își explică de ce social-democrații nu iau poziție față de conducere, Tudose a răspuns plastic. "Un an de zile am tot încercat și în CEX și epistolar, știți scrisorile începând cu cea a domnului Bădălău, a doamnei Andronescu și a grupului celor 26. Au fost și poziții publice, au fost și discuții în CEX, vorbești cu extinctorul. (...) Domnul Liviu Dragnea nu va părăsi PSD. Domnul Liviu Dragnea va îngropa PSD".

"Știți că există o butadă celebră: îți ia cinci secunde să păcălești pe cineva și altuia îi ia cinci zile să-l convingă că a fost păcălit. Cel care i-a spus adevărul este mai urât decât cel care a păcălit. Ăstă e adevărul. Unii se complac, alții sunt mai optimiști, eu mi-am pierdut orice speranță.

PSD este în cădere liberă. Dacă nu se trezește, partidul îșî încheie misiunea istorică în România. (...)"Toți umblăm pe stradă, la toate sondajele care s-au făcut 8 din 10 români urăsc tipul ăsta de managemment politic . Eu am luat decizia și după ce m-am consultat cu electoratul din Brăila", a mai spus Tudose.

Fostul premier a demisionat săptămâna trecută din PSD și s-a alăturat Pro România.

Întrebat duminică, după ședința CEx, dacă se așteaptă ca alți parlamentari să demisioneze din PSD, Dragnea a replicat: „Eu nu mă aștept niciodată. Dacă nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul. Dacă mai e, mai pleacă”.