Opoziția parlamentară va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă pe 10 decembrie, a anunțat vineri deputatul PNL Ioan Cupșa.

Urnele de vot de la motiunea de cenzuraFoto: Captura YouTube

"Moțiunea de cenzură va fi depusă în jurul datei de 10 decembrie și va fi dezbătută în săptămâna următoare. Sperăm ca acestă moțiune de cenzură să treacă, să aibă succes și să vedem un nou guvern care să conducă România în mod responsabil. Le fac o propunere celor din PSD și din ALDE. Dacă tot își doresc cu ardoare ca anumiți incompetenți să facă parte din Guvern, să aibă curaj să treacă prin parlament o propunere de restructurare, care va trece sau nu va trece, și cu privire la care criticile de oportunitate vor fi greu de făcut" a declarat Cupșa, într-o conferință de presă.

"Avem nevoie de 50- 60 de voturi, vreo 50 sunt care mai trebuiesc atrase, cel puțin în teorie de la Partidul Social Democrat. Ca urmare a tensiunilor care au apărut în ultima perioadă de timp în PSD cred că este posibil ca acestă moțiune de cenzură este posibil să treacă", a mai spus el, citat de Digi 24.

PNL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură până la finalul sesiunii parlamentare, adică până la finalul anului.

Președintele PNL Ludovic Orban s-a întâlnit la Parlament săptămâna trecută cu ceilalți lideri ai opoziției, Dan Barna (USR) și Eugen Tomac (PMP), pentru a face o primă evaluare referitoare la majoritatea parlamentară.

Potrivit evaluării celor din PNL, ei s-ar baza pe 30 până la 42 de parlamentari anti-Dragnea din zona arcului puterii.

Pe de altă parte, liderul deputaților UDMR Attila Korodi a declarat la RFI că nu l-a abordat nimeni de la PNL sau USR în ultima perioadă, pentru obţinerea sprijinului Uniunii faţă de moţiunea de cenzură pe care Opoziţia vrea s-o depună, dar că formațiunea este deschisă la discuții.

Pentru ca moțiunea să treacă, pe lângă voturile PNL+USR+PMP, este nevoie de alte 67 de voturi.