Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți, întrebat cum comentează declarația lui Viorel Ștefan că nu renunță la candidatura la șefia ASF, că ar fi mult mai bine dacă vicepremierul „ar învăța să fie mai tăcut”.

Foto:

„Dacă domnul Viorel Ștefan și ceilalți colegi ar învăța să fie mai tăcuți ar fi mult mai bine”, a răspuns Dragnea.

Vicepremierul Viorel Ştefan declarase anterior că îşi continuă proiectul început şi anume acela de a candida la funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este nemulţumit că Partidul Social Democrat a decis să îl susţină pe Leonardo Badea pentru funcţia de preşedinte ASF, Viorel Ştefan a răspuns: "Nu sunt nemulţumit, pentru că eu îmi continui proiectul început, proiectul ASF. Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF" (sursa - Agerpres).

Săptămâna trecută, vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

"Nu este o noutate că mi-am depus candidatura pentru preşedinţia ASF", a precizat Viorel Ştefan, întrebat dacă va rămâne în Guvern.

El a subliniat că, dacă nu va fi numit preşedinte al ASF, rămâne parlamentar.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că el îl susţine pe vicepremierul Viorel Ştefan la funcţia de preşedinte ASF, dar că membrii CExN i-au atras atenţia asupra faptului că lui Leonardo Badea i s-a promis susţinere la ASF şi după interimat.

"Eu, aseară, le-am spus colegilor mei că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi, colegii din Comitetul Executiv Naţional au ridicat o problemă destul de delicată - sigur, nu are foarte multă conotaţie politică, dar e o problemă umană, aşa au caracterizat-o -, în sensul că lui Leo Badea i s-a cerut anul trecut să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar, dându-i-se asigurări că va fi susţinut şi pe următorul mandat, şi colegii au spus că nu ar fi deloc corect faţă de domnul Badea ca, după ce a fost asigurat de partid că după acel sfârşit de mandat va fi susţinut în continuare, acum să nu mai fie susţinut. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă (marţi - n.r.), dar într-adevăr este o situaţie delicată", a afirmat Dragnea.

Deşi urma să se decidă marţi dimineaţă pe cine susţine PSD pentru această funcţie, liderul partidului a susţinut că acest lucru se va întâmpla "zilele astea".