Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat vineri, pentru Mediafax, după ce DIICOT a clasat dosarul de înaltă trădare, că premierul Viorica Dăncilă „ar trebui să se gândească serios” să facă o plângere pentru denunț calomnios împotriva lui Ludovic Orban.

Codrin StefanescuFoto: Agerpres

„Era un lucru de așteptat ca DIICOT să închidă această bazaconie urmare a plângerii penale făcute de Ludovic Orban împotriva prim-ministrului. A fost un gest unic într-o democrație și nicăieri în Europa nu s-a mai auzit ca șeful opoziției să facă plângere penală împotriva premierului pe motiv că acesta s-a întâlnit cu omologul său dintr-o altă țară, ceea ce intră în atribuțiile de serviciu”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Potrivit social-democratului, premierul ar trebui să se gândească dacă este necesar să facă o plângere pentru denunț calomnios.

„Eu cred că ar trebui ca prim-ministrul să se gândească serios dacă nu este necesar să facă o plângere pentru denunț calomnios împotriva dlui Ludovic Orban. Și mai trăim cu senzația, și eu și colegii mei din PSD, că plângerea pe care a făcut-o dl Ludovic Orban acum patru luni de zile a avut în mod clar girul lui Klaus Iohannis”, a precizat Codrin Ștefănescu, pentru MEDIAFAX.

DIICOT a anunțat vineri clasarea cauzei ce o viza pe Viorica Dăncilă și în care erau cercetate infracțiuni de înaltă trădare, pe motiv că fapta nu există. Plângerea era făcută de Ludovic Orban.

Procurorii DIICOT au clasat joi dosarul care o viza pe Viorica Dăncilă și în care erau cercetate infracțiuni de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea națională, uzurpare a funcției și divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. Liderul liberal o mai acuza pe Viorica Dăncilă, în sesizare, și de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, în scopul de ascunde fapte împotriva intereselor statului.

Anchetatorii au închis această cauză penală pe motiv că fapta nu există.

Pe 17 mai, președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care și înaltă trădare, în legătură cu scandalul privind memorandumul referitor la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

DIICOT anunța, pe 28 iunie, că a început ancheta cu privire la fapte în cazul plângerii penale împotriva șefului Executivului.