Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că Ministerul Afacerilor Interne are sute de angajați detașați în alte instituții, în Parlament și alte ministere. Liderul PNL a precizat că Liviu Dragnea a fost întotdeauna „obsedat” de MAI, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ministerul de Interne are la ora actuală câteva sute de angajați care sunt detașați în alte instituții. Ei sunt plătiți din bugetul Ministerului de Interne, dar ei de fapt se duc în detașare, la Camera Deputaților, la Senat, la ministere. Este o practică foarte ciudată pe care eu nu pot să o înțeleg decât într-un singur sens. Adică ministrul Finanțelor sau ANAF-ul de ce trebuie să ia prin detașare un om care să ocupe o funcție publică când poate să facă concurs pentru a ocupă funcția? Ea poate ascunde în sine un plan. Dragnea întotdeauna a fost obsedat de Ministerul de Interne și în general PSD a fost obsedat de Ministerul de Interne”, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Acesta a susținut că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este aceeași care a refuzat să autorizeze mitingul din iarnă.

„Despre Gabriela Firea, în privința mitngului, vreau să spun următorul lucru: în primă facă a refuzat să autorizeze mitingul din 10 august. Aceeași Gabriela Firea care a vrut să împiedice manifestațiile din iarnă ale protestatarilor anti-PSD, inventând un târg de crăciun în Piața Victoriei, o zona care este înconjurată de trafic rutier. Doamna Firea nu a spus un cuvânt după reprimarea brutală a protestelor timp de trei săptămâni și ceva. Doamna Cliseru, care este omul de casă al Gabrielei Firea, indiferent la ce oră a semnat ordinul de reprimale, l-a semnat. Și se pare că ei au acționat fără ordin. Intervenția este penală, cu siguranță”, a adăugat Ludovic Orban.