Uniunea Bulgară din Banat – România (UBB-R) a anunțat joi că deputata Petronela Mihaela Csokany a votat în nume propriu. UBB-R o acuză pe acesta că ar încerca să scape de un dosar penal deschis pe numele ei, în care este acuzată că a deturnat 850.000 de euro.

Csokany_PetronelaFoto: cdep.ro

„Deputata Csokany Petronela Mihaela nu a solicitat și nici nu a primit mandat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România referitor la modul în care să voteze. Votul deputatei Csokany Petronela Mihaela a fost exprimat în nume propriu, urmărindu-și un interes personal. În acest sens invederăm opiniei publice că există o plângere penală, depusă în 18 ianuarie 2018, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe numele deputatei”, au anunțat, joi, reprezentanții UBB-R, potrivit presei locale tion.ro.

Uniunea Bulgară din România precizează în comunicatul de presă că deputata nu mai deține un cabinet parlamentar la sediul uniunii și că nu mai are contact cu comunitatea pe care o reprezintă.

„Deputata Csokany Petronela Mihaela se află într-o relație conflictuală cu Uniunea Bulgară din Banat – România, existând mai multe litigii pe rolul instanțelor timișene. De altfel, aceasta nu a deținut și nu deține Cabinet de deputat la sediul UBB-R. De foarte mult timp ea nu mai reprezintă interesele Uniunii Bulgare, neavând contact cu majoritatea etnicilor bulgari și dezavuăm comportarea ei în calitatea de deputat, reprezentant al minorității bulgare din România”, au mai transmis cei de la UBB-R.

De altfel, în urmă cu cîteva luni UBB-R a acuzat-o pe Csokany că în perioada în care a fost contabil al uUniunii, aceasta nu a achitat niciun leu în contul obligațiilor de plată a impozitului pe veniturile din salarii și contribuțiilor sociale pentru angajații formațiunii politice. Totul a fost descoperit în urma unui control al ANAF, care a stabilit și un prejudiciu de circa 850.000 de euro.

Deputata Petronela Mihaela Csokany este unul dintre parlamentarii au votat alături de PSD, modificările la Codul Penal. Coaliția PSD-ALDE a avut nevoie de 9 voturi pentru a trece de Parlament controversatul proiect.