Senat: Înființarea și aderarea la organizațații antisemite vor fi pedepsite cu închisoare de la 3 la 10 ani

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 5 iunie 2018, 13:05 Actualitate | Politic


Plenul Senatului
Foto: Hotnews
Comisia juridică a Senatului a acordat marţi raport favorabil proiectului legislativ privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, prin care se propune pedepsirea cu închisoare de la 3 la 10 ani a unor fapte precum constituirea unei organizaţii cu caracter antisemit, dar şi aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup.

Proiectul, iniţiat de un grup de parlamentari din întreg spectrul politic cu excepţia USR, mai prevede că fapta persoanei de a promova în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antisemite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi, scrie Agerpres.

"Distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, prin orice mijloace, de materiale antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Confecţionarea, vânzarea, răspândirea şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antisemite se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor antisemite. Aceste fapte nu sunt considerate infracţiuni dacă sunt săvârşite în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public", mai stipulează propunerea legislativă.

În expunerea de motive a propunerii legislative se menţionează că "în 2018 se împlinesc 80 de ani de la introducerea în România a legilor rasiale şi antisemite, care au constituit catalizatorul Holocaustului pe teritoriul românesc".

457 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Efectele vizitei... (Marţi, 5 iunie 2018, 13:12)

  Prostu' satului [utilizator]

  De curiozitate, pedepsele astea se vor putea executa la domiciliu?!? Sau acel cumplit regim de detentie e rezervat celor vinovati de coruptie, furt din banul public etc.?
 • +2 (2 voturi)    
  Foarte bine! (Marţi, 5 iunie 2018, 17:31)

  patrick_higher [utilizator]

  E un lucru bun, așa și trebuie!

  Dar pentru înființarea de și aderarea la organizații comuniste, marxiste, maoiste, psd-iste, oligarhice și alte asemenea „mafiotisme” cât se dă? Mai mult decât concediul de maternitate, plus 100 % din salariu?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version