Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut Corpului de Control al Guvernului sa faca cercetari in Gorj in ce-l priveste pe ministrul Paul Pacuraru. Premierul se declara convins de nevinovatia acestuia, dar spune ca in functie de rezultatele cercetarilor va lua sau nu decizia de a-l demite.

Premierul a anuntat la Iasi ca a dispus o cercetare a Corpului de Control al Guvernului "pentru a stabili daca exista sau nu probe care sa sustina vinovatia acestuia". Premierul a spus insa ca, potrivit informatiilor pe care le detine, acuzatiile care i se aduc ministrului nu sint justificate si ca acesta beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. " Domnul Pacuraru nu poate fi invinovatit nici de trafic de influenta...de nimic", a spus Tariceanu.

"Ca sa am o clarificare suplimentara am cerut Corpului de Control al Guvernului sa faca o investigatie in judetul Gorj, sa vedem daca exista cumva un element care poate sa constituie o problema, pentru ca in functie de aceste elemente eu pot lua anumite decizii", a spus Tariceanu intr-o conferinta de presa.

Presedintele Traian Basescu nu a cerut pina in acest moment suspendarea din functie a lui Paul Pacuraru. In cazul Atanasiu, fostul ministru al Apararii, suspendarea s-a produs la cinci zile de la declansarea urmaririi penale.

Paul Pacuraru este singurul ministru in functie dintre cei opt demnitari cercetati de procurori si pentru care s-a dat aviz de inceperea urmaririi penale. Inainte ca presedintele sa-si dea avizul, Pacuraru a adresat o scrisoare Parlamentului prin care solicita forului legislativ sa se pronunte asupra inceperii sau nu a urmaririi sale penale.

Miercuri, Senatul si Camera Deputatilor au precizat ca si ele trebuie sa se pronunte in chestiunea urmaririi penale a ministrilor care sint si parlamentari. Pe aceeasi pozitie se situeaza si premierul Tariceanu, PNL, PSD, PRM si PC, care au declarat ca nu este suficient avizul presedintelui pentru ca un ministru-parlamentar sa fie urmarit penal.

Reamintim ca in 2006, DNA a solicitat Camerei Deputatilor avizarea unei perchezitii la locuinta din Zambaccain a lui Adrian Nastase, cerere respinsa cu majoritate de voturi.