Primarul Ploiești, Adrian Dobre, a lansat luni 5 februarie, la dezbaterea privind bugetul orașului acuzații grave la adresa conducerii Serviciului de Gospodărire Urbană și Regiei Autonome de Servicii Publice.

Concret, primarul a acuzat atât SGU cât și RASP că își asumă și confirmă lucrări făcute doar pe hârtie și care nu se regăsesc în realitate fiind astfel prejudiciat bugetul local. Dobre a precizat că aceste informații acuzatoare sunt verificate personal în teren.

”Am fost personal pe teren împreună cu reprezentanții acestor societăți și s-a văzut care este realitatea din teren. Dacă doresc sume mai mari nu este absolut nicio problemă, dar aceste sume să se regăsească în teren”, a declarat primarul Ploieștiului.

Adrian Dobre a precizat că există lucrări fictive efectuate de societăți comerciale care sunt confirmate de RASP și ulterior plătite de Primăria Ploiești. Prejudicierea bugetului public intră în sfera de competență a Direcției Naționale Anticorupție.

”Fac pariu că dacă aș putea să mă multiplic să fiu în stradă peste tot cred că la SGU nici jumătate din factură nu ar fi achitată, vă garantez!”, a mai precizat primarul Adrian Dobre.

Ovidiu Negulescu, directorul SGU, susține că vinovat este fostul director al SGU, Donald Constantin. Totodată Negulescu a declarat că primarul Dobre nu vorbește despre activitatea lui Donald pentru că cei doi sunt colegi de partid. Deși primarul a făcut acuzații extrem de grave, Ovidiu Negulescu s-a rezumat la a face mișto de primar: ”probabil Dobre a terminat Academia de Poliție”.

Citeste tot articolul pe Ziarul Incomod