Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a afirmat miercuri ca nu exista o lege care sa oblige vreun demnitar sa beneficieze de protectia SPP si a amintit ca el a renuntat la aceasta inca din perioada in care a fost vicepremier, citeaza Agerpres.

Dragnea a precizat ca isi mentine parerea conform careia seful SPP, Lucian Pahontu, "este un personaj veninos". Intrebat daca isi mentine afirmatia in aceasta privinta, presedintele PSD a spus: "Da. Daca ma cheama la Parchet, o sa spun acolo".

El a adaugat ca nu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre acest subiect, ci doar despre deplasarea pe care seful statului urma sa o faca la Bruxelles.

"In ceea ce priveste decizia intregului Cabinet de a nu beneficia de serviciile SPP-ului, va spun cu toata taria: nu exista niciun articol sau prevedere legala ca sa oblige pe cineva sa beneficieze de o protectie pe care nu si-o doreste. Nu exista aceasta posibilitate de obligare, iar din punct de vedere al riscurilor de securitate nationala care ar fi alea? Sunt analisti care spun altceva. Dar care ar fi vulnerabilitatea, daca tot discutam despre asta? Eu mi-am luat decizia de mult ca nu doresc sa beneficiez si am si actionat in sensul asta. Ce am avut de spus despre seful SPP am spus, dar eu nu cred ca este o mare problema acolo - ca am vazut foarte mare veselie, tocmai si-au achizitionat inca trei bolizi, deci inseamna ca e in plina dezvoltare", a afirmat liderul PSD, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca ar trebui schimbat seful SPP, Dragnea a aratat ca aceasta este o decizie a presedintelui. "Presedintele va analiza si va decide ce va vrea sa faca cu acest personaj. Eu nu vreau sa-i cer absolut nimic", a sustinut el.

Referitor la protectia demnitarilor straini, presedintele Camerei a aratat nu ia in calcul nimic. "Deocamdata avem o lege. Daca se va gandi cineva sa schimbe aceasta lege, atunci o sa-mi dau cu parerea. Deocamdata avem o lege in vigoare, e o decizie pe care a luat-o fiecare membru al Guvernului in parte, de care am luat act, pe care am luat-o si eu, am inteles ca se gandeste si domnul presedintele Tariceanu. Treaba lor", a spus presedintele PSD.