Senatorii PMP au parasit, miercuri, sala de plen, in semn de protest fata de hotararea majoritatii de a nu discuta despre comunicatul semnat de catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, ca reactie fata de comunicatul Departamentului de Stat al SUA privind legile Justitiei, informeaza Agerpres.

UPDATE 12.03 Sedinta plenului Senatului a fost suspendata miercuri dupa ce si grupurile parlamentare ale PNL si USR au parasit plenul Senatului in semn de protest fata. Decizia USR si PNL a survenit dupa o pauza de consultari intre liderii grupurilor PSD, PNL, USR si UDMR.

Grupul PMP parasise plenul inainte de pauza de consultari.

Dimineata, in timpul dezbaterii viceliderul grupului senatorial USR, Vlad Alexandrescu, a solicitat modificarea ordinii de zi a sedintei de plen, in vederea dezbaterii comunicatului semnat de catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

Propunerea, sustinuta si de grupul PNL, a fost respinsa cu 46 de voturi impotriva si 25 pentru.

De asemenea, in debutul sedintei au luat cuvantul Mario Oprea, vicelider al grupului PNL, si Traian Basescu, senator PMP, care au anuntat ca formatiunile pe care le reprezinta se delimiteaza de pozitia comuna exprimata de presedintii celor doua Camere ale legislativului fata de comunicatul Departamentului de Stat al SUA privind legile Justitiei.