Biroul Politic Executiv al PNL a luat decizia de a solicita demisia celor trei miniştri implicaţi în anchete penale - Sevill Shaidehh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie, a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cramponarea de putere a acestor miniştri nu face decât să arunce un blam suplimentar asupra României, un blam nemeritat" şi riscă să arate că actuala putere nu este altceva decât un grup infracţional organizat, care nu are alt scop decât să încalece justiţia şi să scape oamenii implicaţi în afaceri de corupţie din anchetele penale. (....) În cazul în care nu îşi vor da demisia, solicităm premierului iniţierea procedurii de demitere, de schimbare a acestor miniştri din funcţie. Nu poţi să stai cu trei miniştri în guvern, când împotriva la doi se solicită urmărirea penală, iar la altul, chiar dacă nu a fost fapta săvârşită când a fost ministru, ci cât a fost secretar de stat (...), nu poţi să menţii un astfel de guvern. (...)", a declarat Orban.

El a adăugat că atunci când împotriva sa a început urmărirea penală, s-a retras din candidatura la primărie.

"Mi-am dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PNL. De asemenea, până la obţinerea verdictului de achitare nu am candidat pentru Parlamentul României (...)", a afirmat liderul PNL.

Orban a mai precizat că menţinerea în funcţie a celor trei miniştri "riscă să afecteze grav imaginea publică a României, face inutil orice demers serios al instituţiilor statului român în lupta anticoruptie şi riscă să împiedice eliberarea României de planul pe care îl are privitor la suspiciunile legate de faptele de corupţie care există la cel mai înalt nivel".