USR: Mihai Tudose pregateste nationalizarea pensiilor private
"Guvernul Tudose se joaca cu interesele romanilor pe termen lung si sacrifica pensia generatiilor viitoare pentru majorarea punctului de pensie actual. Pilonul II e singura sansa de salvare a sistemului public de pensii al carui deficit depaseste deficitul bugetar de 3% din PIB", a declarat deputatul USR Cristian Seidler intr-o conferinta de presa, potrivit comunicatului.
USR ii cere premierului Mihai Tudose sa se documenteze si sa comunice corect populatiei datele financiare, in cunostinta de cauza, "nu sa prezinte distorsionat informatii disponibile public."
Potrivit USR, cu 5,37%, Pilonul II de pensii din Romania are cel mai bun randament anual mediu pentru perioada 2008-2015, dupa aplicarea comisioanelor si luand in calcul inflatia, conform unui studiu comparativ ce include 15 tari UE.
"In clasamentul realizat de Federatia Europeana a Investitorilor si Utilizatorilor de Servicii Financiare suntem urmati de Denamarca cu 5,15% si Polonia cu 4,12%. Romania este printre putinele tari UE, alaturi de Marea Britanie si Letonia, in care comisioanele sunt limitate legal la 2,5% din contributia lunara platita si la 0,6% pe an din activul net. Potrivit calculelor APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania - in ultimele 12 luni (iunie 2016 - iunie 2017), comisionul mediu perceput in cadrul Pilonului II a fost de 0,98% din activul net. In aceeasi perioada, randamentul mediu net al tuturor fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de 7,38%, explica acestia.
"Asadar nici comisioanele si nici randamentele fondurilor de pensii administrate privat nu sunt argumente pentru reducerea contributiilor individuale catre Pilonul II", concluzioneaza USR.
Citeste pe TelekomSport.ro
EXCLUSIV | Lovitură de teatru. Liviu Dragnea a fost sfidat de omul de la care se aştepta mai puţin


Vor modifica justitia.
Vor elimina pilonul II de pensii.
Vor vota legi noi prin care isi acorda alte beneficii si imunitati impotriva legii.
Indiferent ca iesim 600 000 sau 6 milioane in strada vor face tot ce si-au propus. De data asta stiu ca o sa poata face acest lucru pentru ca il vor face si pe urma vor spune ce au facut.
"Mami mami, am spart vaza de flori".
Am fost unul din cei 600 000. Data viitoare cand voi iesi in strada va fi la taierea porcilor pe scarile parlamentului.
- Pensie
- Rosia Montana
- Modificari taxe (TVA, accize carburanti).
Pentru toate iesit in strada, altfel doar sa fugim din tara ne mai ramane.
Libertatea pentru oricare contribuabil, sa-si scoata banii din Pensiile Private Obligatorii (Pilonul II), si sa-i bage inapoi in sistemul de Pensii de Stat din Pilonul I.
(Dupa parerea mea, ar fi fost bine sa ai si libertatea sa alegi, daca vrei sau nu, sa te bagi in sisteme de pensii obligatorii, de oricare ar fi acele pensii)
Cine vrea sa-si tina banii in continuare in Pilonul II, sa aiba libertatea sa o faca. Daca tot se intruneste Parlamentul pe 1 sept., se poate face o lege in sensul asta in cateva zile.
(Desigur, dupa experienta Ungariei, va urma o ,,reactie in lant”, prin care aproape toata lumea isi va baga banii inapoi in Sistemul de Stat - dar asta este doar o consecinta. Nu e prevazut in textul legii- cum nici numeroasele calatorii in strainatate in 1990, nu a fost ,,prevazute” in textul legii, care permitea liber calatoriile in afara tarii la momentul respectiv)
In aceasta problema s-a exprimat clar impotriva masurii preconizate de guvern si o voce penelista, autorizata in materie : Florin Câţu. Din pacate, pozitia liberalului a purtat amprenta personala, nu a fost una institutionala a partidului.
Ar trebui -cred eu- ca acum, in legatura cu aceasta chestiune, sa urmeze si alte actiuni ale acestor doua partide !
PS. Daca raman doar cele doua pozitii exprimate si atat, PSD nici n-o sa clipeasca in momentul in care va distruge Pilonul II !
2. Dacă comisionul legal este de 0,6% din activul net pe an, cum se poate să se ajungă la un comision "mediu" de 0,98% din activul net în ultimul an (iunie 2016 - iunie 2017)? Pare să fie o inadvertență aici. Poate cineva să explice?