La ultima conferinta de presa, precedata de sedinta Comitetului Executiv al PSD Bacau, liderul social-democratilor din judet, senatorul Dragos Benea, si-a exprimat pentru prima data pozitia publica fata de atacurile la adresa lui Liviu Dragnea. Aceasta luare de pozitie este o noutate pentru organizatia PSD Bacau, recunoscuta ca una dintre cele mai conservatoare, tacute si influente organizatii PSD din tara (controversatul om de afaceri Lucian Sova a fost instalat in fotoliul de ministru al comunicatiilor la sugestia organizatiei din Bacau).

Dragos BeneaFoto: Hotnews

Senatorul Dragos Benea, presedintele organizatiei PSD Bacau, a afirmat la ultima conferinta de presa ca “atacurile catre Liviu Dragnea sunt fara precedent in istoria social-democratilor”. In opinia liderului bacauan, "Liviu Dragnea conduce cu mana forte un partid foarte disciplinat si nu este corect sa se puna in discutie ideea inlocuirii presedintelui PSD. De altfel, nici nu am auzit ca in interiorul partidului sa se puna in discutie o eventuala schimbare”, a precizat Dragos Benea dupa ce a fost intrebat despre scaderea dramatica in sondaje a presedintelui Camerei Deputatilor. Senatorul bacauan a subliniat ca “atacurile nu doresc decat destabilizarea partidului. Geneza acestor atacuri nu sunt foarte sigure”.

Este prima declaratie oficiala a lui Dragos Benea despre situatia agitata din ultima vreme din partidul “rosu”. Senatorul bacauan este recunoscut, pe plan local, prin discretia sa cu privire declaratiile politice transante iar, pe plan national, prin complacerea intr-o voita stare de anonimat. Lucru valabil si pentru celalalt conducator al PSD Bacau, deputatul Gabriel Vlase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, un fel de bodyguard politic al lui Liviu Dragnea. Ambii parlamentari bacauani nu apar la televizor, nu fac declaratii in presa (nici macar pe Facebook) despre subiectele importante, au o atitudine distanta si ironica la criticile aduse PSD-ului.

Ambii parlamentari sunt “crescuti” politic de Viorel Hrebenciuc.

Anul trecut, intrebat despre motivele inexistentei unei autostrazi care sa lege Moldova de Ardeal, Dragos Benea a declarat (tot intr-o conferinta de presa locala) ca, in afara de ineptia Guvernului Ciolos, e vorba de jocul facut de parlamentarii ardeleni care submineaza, din motive economice, constructia acestui foarte important proiect de infrastructura rutiera. Tot Benea a spus ca singura autostrada viabila financiar este Bacau-Brasov. Presupusa autostrada Tg. Mures - Iasi ar fi un fiasco.