Partidul National Liberal a solicitat conducerii Camerei Deputatilor convocarea unei sesiuni extraordinare pentru audierea ministrului Finantelor Publice, Ionut Misa, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, liderul deputatilor PNL Raluca Turcan, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PNL solicita ca Ministrul Finantelor sa explice in fata Parlamentului dezastrul aratat de executia bugetara si sa prezinte principiile si prioritatile dupa care se va face rectificarea bugetara din luna august. Rectificarea bugetara devine extrem de important pentru ca trebuie sa corecteze pe fond cursul politicilor fiscal-bugetare imprimat de guvernarile Dragnea I si II, un curs vizibil nociv pentru economia si finantele Romaniei. Daca mai este posibil, greselile trebuie indreptate. Prin masuri urgente si eficiente. In acest moment, in niciun minister nu se mai fac investitii majore de teama ca, din aceasta toamna, nu vor mai fi bani pentru salarii," a declarat Turcan vineri, potrivit declaratiei de presa publicate pe Facebook.

De asemenea, PNL a inregistrat la conducerea Parlamentului cererea ca, odata convocata sesiune extraordinara, sa fie audiat si Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Turcan a precizat ca PNL a cerut si numirea unui nou Consiliu de Administratie la Societatea Romana de Radiodifuziune.

Premierul Mihai Tudose a anuntat, in urma cu patru zile, ca a cerut sesiune extraordinara parlamentara pentru a se adopta un proiect de lege prin care ELCEN sa treaca in subordinea Primariei Capitalei, astfel incat sa se rezolve problema incalzirii din Bucuresti.