Deputatul PNL Ovidiu Raetchi scrie pe Facebook ca parlamentarii PSD au votat "in bloc" sa treaca numirea sefului serviciului secret al politiei de la premier la ministrul de interne. Carmen Dan este cunoscuta ca fiind loiala liderului PSD, Liviu Dragnea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La Comisiile reunite pentru Aparare si Administratie, PSD tocmai a votat (in bloc) pentru a lua numirea directorului Directiei Generale de Protectie Interna de la premier si a o oferi ministrului de Interne. Grindeanu e rau, Carmen Dan e buna. In lupta interna pentru putere din PSD, Dragnea incearca in forta sa-si asigure DGPI, izolandu-l pe Grindeanu", afirma liberalul pe Facebook.

HotNews.ro publica lista amendamentelor admise in dezbaterile din comisiile reunite pentru Aparare si Administratie. Din document se observa ca amendamentul care prevede ca numirea sefului DGIPI va fi facuta de ministrul de interne, si nu de premier, este deputatul PSD Stefan Musoiu.

Camera Deputatilor e prima camera sesizata cu dezbaterea legii privind aprobarea OUG data de guvernul Ciolos pentru reorganizarea DGIPI.