PNL va depune o motiune de cenzura, daca Guvernul va merge mai departe cu OUG privind gratierea si modificarea Codului Penal sau daca-si va asuma raspunderea in Parlament, a declarat la RFI presedintele interimar al formatiunii, Raluca Turcan.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceste doua Ordonante reprezinta o premiera nefasta si extrem de periculoasa pentru bunul mers al justitiei si pentru lupta anticoruptie. Practic, Guvernul incearca prin aceste doua Ordonante sa dea o dubla lovitura: sa legalizeze furtul din avutia publica, prin modificarile la Codul Penal si sa-i scape de rigorile legii si de inchisoare pe o serie de potentati din randurile majoritatii de la Putere. Este un act de banditism politic. Ar fi un dezastru pentru societatea romaneasca sa asistam la o Putere care legalizeaza furtul", a afirmat Turcan la RFI.

Presedintele interimar al PNL spune ca "Partidul National Liberal va depune o motiune de cenzura. Daca Guvernul merge mai departe cu aceste doua Ordonante, PNL-ul fara ezitare va depune motiune de cenzura".

Intrebata daca PNL va depune motiunea de cenzura si in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament, Turcan a raspuns: "Evident, este un act politic necesar sa depunem motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea".

Turcan a anuntat inital ca ia in calcul o motiune de cenzura pe 19 ianuarie.