Uniunea Salvati Romania si-a schimbat logo-ul electoral pe care il va folosi in alegerile parlamentare, dupa ce sigla precedenta, sub forma unui triunghi, a fost contestata pe motivul ca apartine Uniunii Salvati Bucurestiul si nu poate fi folosita de USR. Noul logo este reprezentat de un steag, potrivit anuntului facut de formatiunea politica pe pagina de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15.00 Biroul Electoral Central a admis noua sigla a USR.

"Acesta este noul nostru logo. Cel pe care il vom folosi in campania electorala. Unul foarte simplu si usor de folosit. Noi l-am botezat "Steagul" - pentru ca de la asta am plecat cand l-am desenat. Orice miscare are nevoie sa se adune sub un steag si acesta este "steagul" nostru. Cu cat mai multa lume va afla mai repede care e noul simbol USR, cu atat mai mic va fi efectul ambuscadei generate de PSD", se arata pe pagina de Facebook a USR.

Tribunalul Bucuresti a mentinut miercurea trecuta decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care a fost respinsa folosirea siglei USR (reprezentata de un triunghi) la alegerile parlamentare. In cadrul procesului de la Tribunalul Bucuresti, o persoana din Hunedoara - Monica Nicoleta Petrut - a depus o cerere de interventie, ea fiind reprezentata de un avocat. Acesta a declarat in sala de judecata ca se opune ca USR sa foloseasca sigla USB, el atragand atentia ca la dosarul privind fuziunea dintre USR si USB exista mai multe documente cu o semnatura falsa.

De cealalta parte, pozitia USR a fost sustinuta de catre procurorul de sedinta. Acesta a sustinut ca decizia BEC este gresita, deoarece USB si-a dat consimtamantul ca semnul sau electoral sa fie folosit de USR. Reprezentantul Parchetului a cerut instantei sa desfiinteze decizia BEC si sa permita ca USR sa foloseasca acea sigla.

"Am solicitat Biroul Electoral Central sa folosim semnul cu triunghi, pe care l-am folosit ca USB in alegerile locale. Biroul Electoral Central a spus ca USR nu are consimtamantul USB. Noi am venit si am spus ca prin actul de fuziune exista consimtamantul si prin faptul ca eu, ca presedinte al USB, am semnat cererea catre BEC pentru atribuirea USR a semnului cu triunghi (...). Este un avocat care astazi a reprezentat o persoana din Hunedoara, dar el a reprezentat PSD in procesul de fuziune. PSD are un interes pur mediatic, pentru ca imediat ce se pronunta fuziunea, USR este partid infiintat si participa la alegeri", a declarat Nicusor Dan, prezent la tribunal.

Pe de alta parte, Nicusor Dan a anuntat de atunci ca depus la Biroul Electoral Central o noua cerere pentru aprobarea siglei formatiunii, atasand o adresa oficiala din care reiese ca Uniunea Salvati Bucurestiul este de acord ca USR sa foloseasca sigla respectiva.