Oamenii din sanatate care sunt acum in strada au iesit pentru ca sunt manipulati, a afirmat luni liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii, citat de Agerpres: "Sindicatele, impreuna cu PSD-ul, mana in mana, au zis - lasa ca acum, in campanie electorala, facem presiune pe toti polticienii si o sa va creasca salariile. Eu cred ca este un demers criticabil, ca sa nu spun mai mult, si imi pare rau ca unii salariati s-au lasat indusi in eroare."

Eugen NicolaescuFoto: Agerpres

Eugen Nicolaescu afirma ca "Oamenii din sanatate sunt acum in strada, din punctul meu de vedere, pentru ca sunt manipulati. Sindicatele, impreuna cu PSD-ul, mana in mana, au zis - lasa ca acum, in campanie electorala, facem presiune pe toti polticienii si o sa va creasca salariile. Eu cred ca este un demers criticabil, ca sa nu spun mai mult, si imi pare rau ca unii salariati s-au lasat indusi in eroare, ca orice om vrea un salariu mai mare si e normal sa fie asa. (...) Majoritatea pesedista va incerca sa forteze acest lucru (cresterea salariilor). Dar nu e de unde. Si atunci trebuie sa vii cu masuri economice, sa creezi locuri de munca, sa faci investitii sau poti sa creezi resurse si sa ai de unde sa tai. De aceea, legea salarizarii unitare este o lege care se va aplica pentru mai multi ani si, sigur, pe etape."

Potrivit acestuia, luni, deputatii PNL au avut o "discutie mai ampla si mai profunda' pe marginea amendamentelor PSD la ordonantele referitoare la salarizarea unor bugetari, pe care le considera 'un demers iresponsabil".

"Noi credem ca este un demers iresponsabil al PSD, care greveaza bugetul si, dupa opinia noastra, chiar il pune la pamant. Si sigur, dupa discutii, am ajuns la concluzia ca ar trebui sa aratam explicit populatiei ce ar vrea PSD-ul sa faca cu bugetul tarii. Consecintele vor fi simple - astazi dau niste salarii, dar maine vor trebui sa inchida locuri de munca, pentru ca nu vor mai fi bani de la buget, nu vor mai fi investitii, ca de fapt despre asta vorbim. Bugetul tot ala e. Intr-o parte dai si creste consumul prin salarizari, iar in cealalta parte micsorezi investitiile ca nu ai de unde. Si atunci locuri de munca nu ai de unde sa faci si multi oameni vor deveni someri. (...) Si atunci noi am considerat ca este bine sa atentionam foarte serios ca populismul asta nu este normal, nu este de dorit intr-o tara normala si mai ales in campania electorala. Toate lucrurile astea trebuie discutate dupa campania electorala si linistit, mai ales in conditiile in care guvernul a anuntat ca vine cu un proiect al salarizarii unitare. Deci, cu alte cuvinte, sa spunem ca acele lucruri de reasezare a grilelor de salarizare se vor face printr-o lege noua a salarizarii unitare. Noi asta credem ca este corect intr-o tara normala", a incheiat deputatul liberal.