Presedintele Aliantei Noastre Romania, Marian Munteanu, a declarat ca informatiile vehiculate in spatiul public referitoare la o eventuala colaborare a sa cu fosta Securitate reprezinta "neadevaruri, minciuni si calomnii" si a precizat ca ii va actiona in judecata pe toti cei care sustin acest fapt, informeaza Mediafax.

"Nu ma intimideaza tentativele unor propagandisti de a raspandi neadavaruri, minciuni si calomnii in viata publica. Ma refer la micile galagii legate de verdictul CNSAS care a aratat foarte clar ca nu am colaborat cu Securitatea. Daca cineva isi imagineaza ca fluturand niste hartiute si invocand niste asa-zise expertize grafologice facute pe microfilme o sa aiba succes, se insala foarte grav. Luni am sa va invit la Parchet, am sa va invit la Tribunal, pentru ca de data ii voi da in judecata pe toti si ii voi da in judecata si din punct de vedere penal si din punct de vedere civil, pentru ca nu se poate tolera o asemenea marsavie", a afirmat Munteanu, sambata, intr-o conferinta sustinuta in Piata Universitatii.

El a precizat ca nu se fac expertize grafologice pe microfilme si sustine ca "acele hartiute falsificate" au fost fabricate in 17 aprilie 1990 pentru a opri cel mai mare mars al tineretului de atunci.

Munteanu a mai spus ca printre cei care vor fi dati in judecata se afla atat politicieni cat jurnalisti.