Uniunea Salvati Romania va contesta in instanta decizia Biroului Electoral Central de respingere a siglei partidului la alegeri, a declarat, sambata, pentru News.ro presedintele formatiunii Nicusor Dan. Liderul USR a aratat ca este vorba despre o interpretare diferita a legii si ca va depune in plus si un acord formal prin care accepta ca USR sa foloseasca sigla USB.

Nicusor DanFoto: Facebook - Nicusor Dan

"Respingerea siglei USR rezulta dintr-o ambiguitate care vine din procesul de fuziune. In acest moment fuziunea dintre USB si USR nu este incheiata, si motivul este ca legile sunt neclare", a declarat Nicusor Dan pentru agentia de pesa citata.

El a precizat ca, incazul Biroului Electoral Central, USR a ales o interpretare a legii, in timp ce BE a ales o alta interpretare.

"Speram sa se clarifice aceasta neconcordanta. Astazi, vom face o noua cerere catre BEC, in care sa existe un acord formal al meu, pentru preluarea siglei de la USB la USR, si de asemenea vom depune, tot astazi, o contestatie in instanta, la decizia BEC", a adaugat liderul USR.