"S-au folosit aici cuvinte mari, inclusiv legate de patriotism, apropo de acest Guvern tehnocrat, care e vandut strainatatii, care lucreaza impotriva Romaniei, care nu da socoteala in fata Parlamentului. Sunt prezent in fata Parlamentului sa dau socoteala, la cateva zile dupa ce mi s-a solicitat aceasta. (...) Pentru mine, om care sunt crescut la tara, patriotismul inseamna in primul rand bun simt, inseamna a nu minti, inseamna a-ti tine cuvantul si inseamna sa iti asumi ceea ce stii sa faci si nu mai mult. Nu am nevoie de lectii legat de patriotism", a afirmat luni premierul Dacian Ciolos, la dezbaterea din plenul Parlamentului, unde a fost invitat sa prezinte situatia economica a tarii.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

Primul ministru a fost invitat sa prezinte in fata plenului Parlamentului situatia economica a tarii de de liderul PSD Liviu Dragnea si de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Dragnea si Tariceanu au acuzat, in discursurile lor din plen, ca Guvernul tehnocrat este un "esec" si un "Guvern nedemocratic", liderul PSD acuzandu-l pe Dacian Ciolos si de faptul ca "nu a vorbit in limba romana" in discursul din plen, ci "a folosit limba tehnocratilor, care suna strain, si care e rupta de realitate".

Replica lui Dacian Ciolos:

Domnul Dragnea spune ca nu vorbesc limba romana. Eu nici nu vreau sa invat limba demagogiei.

Mi-ati cerut cifre, v-am adus cifre. Mi-ati spus ca nu s-a vazut cresterea economica in buzunarele oamenilor. Poate problema este ca nu s-a vazut nici in buzunarele clientelei politice si asta a deranjat mai mult.

Cred ca in trecut s-a vorbit mult si s-a facut prea putin.

S-au folosit aici cuvinte mari, inclusiv legate de patriotism, apropo de acest Guvern tehnocrat, care e vandut strainatatii, care lucreaza impotriva Romaniei, care nu da socoteala in fata Parlamentului. Sunt prezent in fata Parlamentului sa dau socoteala, la cateva zile dupa ce mi s-a solicitat aceasta. (...)

Niciodata nu am refuzat o solicitare de a veni in fata dvs sa va spun ceea ce am facut. (...) Pentru mine patriotismul nu inseamna discursuri sforaitoare si nu inseamna in primul rand declaratii.

Pentru mine, om care sunt crescut la tara, patriotismul inseamna in primul rand bun simt, inseamna a nu minti, inseamna a-ti tine cuvantul si inseamna sa iti asumi ceea ce stii sa faci si nu mai mult.

Nu sa faci promisiuni, ci sa fii lasat sa fii judecat dupa fapte. Pentru mine asta inseamna patriotismul si nu am nevoie de lectii legat de patriotism. Nici eu nu dau lectii altora legat de acest lucru.

Pentru mine patriotismul si tara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele sa le expun in piata publica pentru a castiga niste voturi. Nu asta ma intereseaza. Ma intereseaza sa pot sa privesc in ochi, cu fruntea sus, orice roman pentru perioada pe care mi-am asumat-o la guvernare, impreuna cu ceilalti.