Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, aflat intre 8 si 11 septembrie in vizita de lucru in statul Utah, a subliniat necesitatea consolidarii cooperarii economice, un prim obiectiv fiind organizarea la inceputul anului viitor a unei misiuni comerciale a reprezentantilor acestui stat in Romania, informeaza Agerpres.

George MaiorFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES de către Ambasada României la Washington, cu ocazia vizitei, prilejuită de instalarea noului consul onorific al României în statul Utah, Mircea Divricean, ambasadorul român a avut întrevederi cu guvernatorul și președintele Camerei Reprezentanților ai statului Utah, reprezentanți ai mediului de afaceri local, ai corpului consular și ai comunității românești din zonă. De asemenea, în programul vizitei a fost inclusă o întâlnire cu șeriful din Salt Lake City și o întâlnire cu lideri religioși din statul Utah.

"În cadrul discuțiilor purtate cu Guvernatorul Statului Utah, Gary Herbert, au fost schimbate opinii privind situația politică internațională, cu accent pe evoluțiile din zona țării noastre. Ambasadorul George Cristian Maior a subliniat necesitatea consolidării cooperării economice între România și statul Utah, domeniul IT fiind unul care poate fi exploatat cu rezultate bune. Oficialul american a asigurat partea română de întreaga sa disponibilitate de a colabora pentru dezvoltarea relațiilor statului american cu România, inclusiv în ceea ce privește dinamizarea schimburilor comerciale", precizează sursa citată.

Conform ambasadei, cu ocazia întrevederii cu președintele Camerei Reprezentanților din statul Utah, Greg Hughes, a fost formulată inițiativa unei misiuni economice a statului Utah în România.

Camera de Comerț din Salt Lake City, World Trade Center Utah și Biroul pentru dezvoltare economică al Guvernatorului au organizat un eveniment în onoarea ambasadorului României dedicat cooperării economice.

"În mesajul adresat comunității de afaceri din statul Utah, George Cristian Maior a vorbit despre nevoia consolidării parteneriatului economic, cultural și în domeniul educației dintre cele două țări, precizând că un prim obiectiv necesar a fi atins va fi organizarea la începutul anului viitor a unei misiuni comerciale a reprezentanților statului Utah în România", mai relevă comunicatul menționat.

De asemenea, în cadrul deplasării, ambasadorul României la Washington D.C. a vizitat Biroul șerifului din Salt Lake și Centrul de Operații Speciale. Vizita a cuprins și o întâlnire cu liderii religioși din statul Utah, ocazie cu care "a fost subliniată activitatea umanitară desfășurată în România și perspectiva extinderii acesteia, inclusiv în domeniul schimburilor culturale".

În cadrul recepției organizate de Corpul consular acreditat în statul Utah, ambasadorul George Cristian Maior s-a întâlnit cu membri ai comunității românești din Salt Lake City, oficiali locali și oameni de afaceri, ocazie cu care l-a prezentat pe noul consul onorific al României, Mircea Divricean, al cărui rol va fi 'să construiască legături puternice între România și statul Utah', conchide Ambasada României în Statele Unite ale Americii.