Decretul de numire a lui Dragos Tudorache in functia de ministru de Interne a fost semnat de Klaus Iohannis

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 7 septembrie 2016, 10:50 Actualitate | Politic

Dragos Tudorache
Foto: Captura Youtube.com
Decretul de numire a lui Dragos Tudorache, fost sef al cancelariei premierului Dacian Ciolos, in functia de ministru de Interne, a fost semnat miercruri dimineata de presedintele Klaus Iohannis, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Seful statului a semnat si decretul prin care ia act de demisia lui Petre Toba din functia de ministru de Interne.

Dragos Tudorache a fost pana acum seful Cancelariei prim-ministrului si, practic, mana dreapta a premierului Dacian Ciolos.

Dragos Ioan Tudorache va conduce Ministerul de Interne timp de aproape patru luni, perioada in care se va ocupa si de organizarea alegerilor parlamentare.

Dragos Tudorache a fost si ministru interimar al Comunicatiilor timp de o luna, din iulie pana in august.

In ultimele luni, Cancelaria premierului, condusa de Dragos Tudorache, a suferit transformari, primind puteri sporite.

  • CV Dragos Ioan Tudorache:
Martie 2015 – prezent: Sef de unitate, Coordonare si Strategie,  Directia Generala pentru Afaceri Interne si Migratie, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgia
Noiembrie 2013 - martie 2015: Sef de unitate, Afaceri Internationale, Directia Generala pentru Afaceri Interne si Migratie, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgiaâ
Martie 2009 – noiembrie 2013: Sef de unitate, Director Executiv Interimar al Agentiei eu-LISA (2012), Mari Proiecte IT: Sistemele de Informare Schengen si Vize, Directia Generala Justitie, Libertati si Securitate, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgia
Mai 2007 – martie 2009: Coordonator Facilitatea Schengen, DG Justitie, Libertati si Securitate, Comisia Europeana, Bruxelles, Begia
Martie 2005- mai 2007: Task Manager, Justitie si Anticoruptie, Delegatia Comisiei Europene, Bucuresti, Romania
2003-2005: Sef al Departamentului Juridic, Echipa Judecatorilor Internationali ONU, Administratia Interimara ONU pt Kosovo, Pristina, Kosovo
2000 – 2003: Sef de unitate si coordonator al celulei de analiza,  Departamentul pt Statul de Drept si Protectie a Drepturilor Omului, Organizatia pt Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Misiunea din Kosovo, Pristina, Kosovo

1997 -2002: Judecator, Judecatoria Galati


  • Reorganizarea Cancelariei, sub mandatul lui Tudorache
In luna iulie, Guvernul a aprobat o hotarare privind reorganizarea Cancelariei Prim-ministrului. Practic, Cancelariei i-a fost oferit un rol de coordonare strategica.

Rolul esential al Cancelariei a devenit astfel cel de coordonare a ministerelor in procesul de elaborare si monitorizare a planurilor strategice institutionale, de avizare a strategiilor guvernamentale tocmai pentru asigurarea corelarii acestor strategii, precum si corelarea elaborarii, implementarii si monitorizarii politicilor publice, existand astfel o mai buna concordanta cu priortatile guvernamentale si o mai buna evidenta a stadiului de implementare.

Cancelaria Prim-Ministrului are in atributie coordonarea interinstitutionala in vederea formularii si implementarii strategiilor si politicilor publice in mod integrat si in acord cu Programul de Guvernare.

In cadrul Cancelariei va functiona o structura insarcinata cu pregatirea Presedintiei romane a Consiliului UE din anul 2019, aceasta avand competente tematice de fond, organizatorice, de protocol, logistice, precum si de facilitare a procesului de pregatire si formare profesionala a personalului angrenat, subsumate pregatirii si exercitarii Presedintiei romane a Consiliului UE.

De asemenea, va functiona in cadrul Cancelariei Coordonatorul pentru Tehnologia Informatiei, cu rol in dezvoltarea guvernarii electronice, consolidarea protectiei datelor cu caracter personal si a securitatii si in promovarea standardelor deschise si reutilizabile in domeniu.  Coordonatorul pentru Tehnologia Informatiei va asigura totodata definirea unei viziuni unitare in domeniul guvernarii electronice.

In cadrul Cancelariei Prim-Ministrului isi vor desfasura activitatea 6 secretari de stat si unul sau mai multi consilieri de stat, numiti, respectiv eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului, iar numarul maxim de posturi necesar bunei functionari a Cancelariei Prim-Ministrului este de 220, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor acestora.
Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


1114 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    EXCELENT !! (Miercuri, 7 septembrie 2016, 12:06)

    solar [utilizator]

    Generatia CIOLOS -TUDORACHE schimba Romania ! IMPRESIONANT ! Subscriu cu ambele maini ridicate !


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă