Fostul presedinte al UNPR Gabriel Oprea afirma ca ii pare rau ca UNPR, ca partid de sine statator, dispare si ca ar fi preferat ca acesta sa mearga pe picioarele sale in loc sa se transforme ''in zestrea unei fuziuni de conjunctura'', potrivit Mediafax.

''Nu as fi comentat nimic despre decizia conducerii UNPR privind fuziunea cu PMP. O fac, totusi, pentru ca exista un comunicat al PNL in care sunt cateva neadevaruri care trebuie demontate. In primul rand, nu am avut niciun rol in decizia pe care a luat-o UNPR. Nu mai sunt membru al partidului si nu particip la luarea deciziilor in partid. Demisia mea din UNPR nu este un act formal sau un gest de imagine, ci este o realitate cat se poate de concreta. Sunt un om serios si, daca spun un lucru, asa fac. In al doilea rand, nu as fi avut cum sa particip la aceasta decizie de vreme ce ea nu reflecta opiniile mele. Personal, imi pare rau ca proiectul UNPR, ca partid de sine statator, dispare'', a scris Oprea pe Facebook marti seara.

''Imi pare rau ca munca mea si a multor colegi se transforma in zestrea unei fuziuni de conjunctura. As fi preferat ca UNPR sa mearga pe picioarele sale. Stiu ca era greu, dar succesul nu vine niciodata din solutiile facile'', a adaugat fostul presedinte al UNPR.

El a negat ca ar avea relatii privilegiate cu Traian Basescu.

''Ma mira ca tocmai PNL lanseaza in spatiul public astfel de ipoteze. Traian Basescu a fost presedintele Romaniei si l-am sprijinit in tot ceea ce tine de siguranta nationala, asa cum fac si in cazul lui Klaus Iohannis. Am facut acest lucru din convingerea mea de militar si nu din ratiuni politice. Iar acest lucru il pot confirma foarte multi din liderii PNL care presupun ca nici nu au vazut acest comunicat inainte de a fi transmis presei. Nu ii sunt dator cu nimic lui Traian Basescu si nici el mie. Ne respectam, dar nu vedem lucrurile in acelasi fel atunci cand vine vorba despre Romania. In privinta deciziei UNPR, nu am nimic de spus in plus. Sper doar ca liderii partidului sa-si fi facut toate calculele si sa nu fi inchis prematur drumul unui proiect in care foarte multi romani au crezut si cred in continuare'', a conchis Gabriel Oprea.

UNPR va fuziona prin absorbtie cu PMP, a anuntat marti liderul PMP, Traian Basescu. PNL a sustinut ca fuziunea PMP-UNPR reprezinta "oficializarea unui mariaj neformalizat care dureaza de ani de zile intre Traian Basescu si Gabriel Oprea", afirmand ca demersul este un gest disperat de supravietuire al liderilor celor doua partide, potrivit unui comunicat transmis, marti, MEDIAFAX. Liberalii sustin ca fostul lider al UNPR Gabriel Oprea este "un personaj reevaluat in repetate randuri de Traian Basescu, de la <> si <> la <>".