Vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma, ca urmare a verdictului de plagiat in cazul doctoratului lui Victor Ponta, ca atat Ponta cat si fostii ministrii Ecaterina Andronescu, Liviu Pop si Mihnea Costoiu "trebuie sa plece de pe scena politica", care "au incercat sa-l scape de acest scandal" in ultimii patru ani, de la primul verdict de plagiat dat de CNATDCU.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Redam comunicatul transmis de Turcan:

"Verdictul dat privind plagiatul lui Ponta nu este despre Ponta, ci despre onoarea invatamantului superior din Romania. De 4 ani o serie de ministri din Guvernul PSD au incercat sa-l scape de acest scandal prin desfiintari de comisii, schimbari de regulamente si Ordonante de Urgenta.

Astazi s-a facut dreptate pentru toti universitarii cu titluri de doctor muncite in mod cinstit, nu plagiate sau cumparate de pe piata neagra. Aceasta decizie demonstreaza ca invatamantul superior din Romania are puterea sa se recladeasca.

Toti demnitarii care au la activ lucrari nemuncite si furate de la altii, titluri nemeritate ar trebui sa faca un pas in spate. Ar trebui sa faca un gest de onoare pentru a permite celor care si-au construit cariera cu munca si onestitate sa poata pasi in spatiul public si sa dea masura profesionalismului, nu a smecheriei si suficientei.

Toti cei care au tinut cu dintii pentru albirea doctoratului lui Ponta, si al altora, ar trebui sa dispara din viata publica.

Rusine lor si celor care s-au conformat, de frica sau de lehamite, ordinelor privind ascunderea malpraxisului academic!"