UNPR a decis excluderea din partid a presedintelui filialei Neamt, Constantin Iacob, si solicita prefectului judetului sa constate de drept incetarea mandatului de membru al Consiliului Judetean Neamt, al carui presedinte este din decembrie 2014, informeaza Mediafax. Potrivit unor surse, Iacoban urma sa treaca la ALDE. De asemenea, UNPR a anuntat si ca solicita prefectului Capitalei emiterea unui ordin privind prin care sa constate incetarea de drept a mandatului de consilier municipal a lui Stefanel Dan Marin, fost primar interimar al Municipiului Bucuresti. Fostul membru UNPR a demisionat din aceasta formatiune si s-a alaturat, saptamana trecuta Miscarii Populare.

Iacoban a fost presedinte al filialei judetene Neamt si, in decembrie 2014, a devenit noul sef al Consiliului Judetean, fiind ales dintre consilierii judeteni dupa decesul lui Culita Tarata.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, in ultimele luni Constantin Iacoban a negociat cu ALDE, urmand sa pregateasca trecerea la partidul condus de Calin Popescu Tariceanu. De altfel, presedintele Senatului se va afla, joi, intr-o vizita in judetul Neamt, moment in care urma sa fie oficializata trecerea lui Iacoban la acest partid, impreuna cu alti membri ai UNPR Neamt.

Printr-un comunicat de presa, transmis marti de catre UNPR, conducerea formatiunii a decis excluderea lui Iacoban, fara a preciza insa si motivele pentru care s-a luat aceasta hotarare.

"UNPR a decis excluderea din partid a domnului Constantin Iacoban si a solicitat prefectului judetului Neamt sa emita un ordin de constatare a incetarii de drept a mandatului de consilier judetean, avand in vedere incetarea calitatii de membru al partidului politic pe listele caruia a fost ales", se arata in comunicat.