Organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin ar bulversa clasa politica, a declarat la RFI deputatul PSD Florin Iordache, sustinand ca solicitarea PNL in acest sens este neconstitutionala.

Liberalii au anuntat ca ii vor cere premierului Dacian Ciolos sa emita o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea legii in sensul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, a anuntat luni copresedintele PNL, Alina Gorghiu.

Intrebat daca PSD ar accepta, Iordache a raspuns:

"Fara indoiala, nu. Este o cerere neconstitutionala. Doamna Gorghiu inainte de a spune, ar trebui sa vada deciziile Curtii Constitutionale, care si 2012, dar si acum un an a spus un lucru foarte clar: cu un an inainte de alegeri, fie ca discutam de alegeri locale sau parlamentare, legislatia electorala nu poate fi modificata, in sensul avantajarii unui anumit partid politic".

"De ce trebuie sa bulversam acum clasa politica, de ce trebuie sa schimbam o anumita logica, cand si primarii, consilierii locali si partidele politice sunt pregatite cu un anumit sistem de vot si ar trebui acum in avantajul... dar care sunt argumentele pentru care doamna Gorghiu ar dori sa modifice acum, cu patru luni inainte de alegerile locale acest model de scrutin? Pentru ca pana la urma, avem si noi primari, are si PNL-ul, are si UNPR-ul si nu cred ca schimbarea modului de a alege primarii, in doua tururi, ar ajuta pe cineva acum", a mai spus el.