Senatorul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) Serban Mihailescu a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca va initia un proiect de lege referitor la posibilitatea de achizitie a locuintelor libere din mediul rural prin intermediul programului Prima Casa.

Senatorul UNPR Botosani a mentionat ca in mediul rural din Romania exista zeci de mii de locuinte ale caror proprietari au decedat sau au plecat in strainatate si care ar putea fi cumparate, cu sprijinul statului, de tinerii care doresc sa se instaleze la tara.

Parlamentarul UNPR este convins ca valorificarea imobilele abandonate ar regenera mediul rural.

"Vom incerca o initiativa legislativa prin care miile de locuinte care sunt libere in mediul rural sa fie utilizate atat pentru programul Prima Casa, cat si pentru a reloca persoane cu probleme deosebite care nu au o locuinta. Ar trebui in primul rand ca aceste locuinte sa fie inventariate", a afirmat Mihailescu.

Serban Mihailescu, care este senator in Colegiul Darabani, a mai spus ca a apreciat initiativa primarului comunei Concesti, Costel Nazare, de a achizitiona sase imobile ale caror proprietari au decedat cu scopul de a le pune la dispozitia unor familii cu cel putin patru copii care intentioneaza sa se mute in aceasta localitate.