Uniunea Salvati Bucurestiul a dobandit personalitate juridica, in baza hotararii Curtii de Apel care a dispus inregistrarea partidului in registrul special al Tribunalului Bucuresti, anunta formatiunea, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Decizia Curtii de Appel a fost comunicata vineri, 27 noiembrie, si este definitiva. Ea anuleaza decizia de respingere formulata in cursul lunii septembrie de Tribunalul Bucuresti.

"Dobandirea personalitatii juridice pentru USB este primul pas in indeplinirea obiectivului de a oferi alternativa la actuala clasa politica, care nu ii mai reprezinta pe multi din cei ce au pus-o acolo. Impreuna cu sustinarii nostri si cu acei profesionisti animati de valori morale si etice inalte pe care speram sa ii atragem in USB vom impunem un alt mod prin care clasa politica se raporteaza la cetateni, la institutiile statului, la societate in general. Este vorba de respect, competenta, transparenta, depolitizare", a declarat Nicusor Dan, presedinte al Grupului de Initiativa al USB, citat in acest comunicat.

Potrivit sursei citate, obiectivele politice ale USB sunt:

  • reasezarea ierarhiilor in societatea romaneasca pe criteriile moralitatii si competentei
  • un sistem democratic care sa nu ingradeasca accesul la demnitatea publica
  • o administratie publica eficienta, care sa optimizeze interactiunea cu persoanele fizice si juridice
  • o administratie publica transparenta, care asigura participarea cetateanului la decizii
  • stoparea risipei banului public
  • justitie independenta, eficienta si predictibila
  • respectarea legii.

Conform Statutului, primul congres al USB, constituit din totalitatea membrilor fondatori, va fi organizat in termen de cel mult 90 de zile de la data inregistrarii formatiunii in Registrul Partidelor Politice. Pana la primul congres USB, conducerea partidului va fi asigurata de Comitetul de initiativa, iar Presedintele acestui comitet va reprezenta USB in relatiile cu tertii. Membrii comitetului de initiativa sunt: Nicusor Dan, presedinte, Cristian Razvan Banica, Daniel Gavrila, Dan Podaru si Argentina Traicu.