UPDATE 4: Cimpeanu a delegat atributiile de ministru al Internelor catre secretarul de stat Ilie Botos

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

UPDATE 3: Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul, iar in locul lui Oprea a fost numit interimar Sorin Cimpeanu, la rindul sau premier interimar - surse politice. Un comunicat al Cotroceniului a confirmat informatia.

UPDATE 2 Demisia lui Oprea este datata 6 noiembrie, adica ziua de vineri, atunci cand Oprea a anuntat ca si-a delegat atributiile. Pana la aceasta ora, nimic nu a fost publicat in Monitorul Oficial.

UPDATE Numele lui Oprea a fost scos deja de pe pagina de internet a Guvernului.

Gabriel Oprea a demisionat luni din functia de ministru de Interne, pierzand automat si functia de vicepremier.Demisia a ajuns la Senat luni, in conditiile in care Oprea este si senator si la Senat se afla o motiune simpla impotriva sa, depusa de liberali. Oprea participase saptamana trecuta la o sedinta de Guvern dupa demisia premierului Victor Ponta, dar a anuntat ulterior ca a fost ultima sedinta la care ia parte.

El anuntase ca si-a delegat atributiile secretarului de stat Ilie Botos.

"Am luat si noi act, din partea Guvernului, de aceasta demisie adresata premierului interimar, demisia din functia de viceprim-ministru pentru securitate nationala si din cea de ministru de Interne si delegarea atributiilor domnului secretar de stat Ilie Botos. Demisia este din 6 noiembrie si are rezolutia favorabila a premierului interimar", a afirmat luni vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, citat de Agerpres.

El a explicat ca, din motive formale, este posibil ca demisia "sa nu fi aparut in Monitorul Oficial, iar presedintele sa nu fi emis decretul respectiv".

"E o chestiune care tine de formalism si cred ca astazi Administratia Prezidentiala va emite si decretul respectiv", a spus Chelaru.

Gabriel Oprea a fost una dintre tintele politice majore ale zecilor de mii de protestatari care au iesit in pietele din marile orase. El a fost protagonistul a doua scandaluri uriase in ultimele luni: moartea politistului Bogdan Gigina, aflat in coloana sa, si scandalul de plagiat in lucrarea sa de doctorat si ale unor doctoranzi de-ai sai.

Demisia trebuie sa fie semnata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial.

Oprea era asteptat luni la "Ora Guvernului" in plenul Camerei Deputatilor pentru a raspunde pe tema respectarea Codului rutier si utilizarea Politiei Rutiere la insotirea demnitarilor, tema propusa de liberali ca urmare a accidentului tragic in care a murit Bogdan Gigina.