Initiative la firul ierbii: lista cu candidatii Facebook pentru viitorul guvern

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 4 noiembrie 2015, 16:49 Actualitate | Politic


Nominalizarile Facebook pentru Guvern
Foto: Hotnews
Pe Facebook au inceput sa circule zeci de initiative politice prin care utilizatorii incearca sa stimuleze implicarea in politica dupa succesul marsului urias de ieri, care a dus la demisia premierului Ponta si a primarului Piedone. Printre initiative se numara si crearea unei liste deschise de nominalizari pentru portofoliile de ministri.

Lista a fost creata, aparent, pe contul de Facebook Schimbam Romania, si acum circula si sub forma unui fisier GoogleDoc, in care utilizatorii pot adauga nume pentru diferitele ministere, cu explicatii si argumente.

Nu e clar cine va centraliza toate aceste informatii si ce finalitate va avea demersul, dar e inca o proba a efervescentei politice care a cuprins internetul in ultima perioada.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


37361 vizualizari

 • -6 (8 voturi)    
  Alexandra Mincu (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 17:05)

  vladf [utilizator]

  O tanara Liberalista faca guvern pe facebook.

  Penibil !!!
  • -2 (6 voturi)    
   tara cu prima revolutie televizata (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 20:11)

   DimijoareiObt [anonim] i-a raspuns lui vladf

   nu putea continua decat cu primul guvern virtual din lume ! Asa sa ne ajute Dzeu !
 • +5 (5 voturi)    
  Guvern fara dalmatieni si dinozauri de craciun (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 17:33)

  Ililie [utilizator]

  Vrem curatenie generala. Fara tratamente cosmetice. Ne-am saturat de generatia actuala de politicieni. Vrem parlament si guvern nou, cu oameni tineri, morali si competenti. La vremuri noi, oameni noi.
  • +1 (1 vot)    
   FARA POLITICIENI CORUPTI... (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 19:45)

   DANIEL [anonim] i-a raspuns lui Ililie

   https://www.youtube.com/watch?v=GFBp9DGlc2k
 • +4 (4 voturi)    
  cine mai exact a facut pagina respectiva? (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 17:42)

  Ion [anonim]

  sa stim si noi cine e in spate. Daca e facuta de Ponta?
  • -4 (4 voturi)    
   Nope (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 18:44)

   gudron [utilizator] i-a raspuns lui Ion

   Sigur sigur e Base ;)
  • +3 (3 voturi)    
   Cine a creat grupul cu listele (Joi, 5 noiembrie 2015, 1:44)

   Adela Parvu [anonim] i-a raspuns lui Ion

   Eu am creat grupul după discuții pe Facebook cu alți oameni precum Marius Gustea. Discuțiile s-au purtat după postarea mea pe Facebook despre Revoluția din Islanda din 2009, când islandezii și-au ales singuri un grup de 25 de oameni apolitici (din peste 500 de nominalizați), oameni care au rescris Constituția țării lor. Uite postarea de la care a pornit ideea de a crea acest grup https://www.facebook.com/adela.parvu/posts/1094651363886689
 • +2 (4 voturi)    
  O NOUA ORDINE, ABSOLUT, NECESARA ! (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 19:23)

  barbu florea [anonim]

  DRAGI TINERI, CARE V-ATI TREZIT DIN " SOMNUL NATIUNII ROMANE " din ultimii 25 de ani, a-ti castigat " O VICTORIE " ... dar nu si " MARELE RAZBOI CU MAFIA ROMANA = NEOCOMUNISTA = " , VA TREBUII SA LUPTAM PENTRU " respectarea " ( acum, 25 de ani } a "" PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA 1989 - punctul 8 - "" LUSTRATIA "" actualizata (bineanteles } ... pentru "" TRADATORII de dinainte de 1989 si de dupa 1989 "" ...

  Cu sulidaritate !
  Barbu Florea
 • -1 (5 voturi)    
  curatenie in presa (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 19:39)

  gheorghe [anonim]

  Nu credeti ca e momentul si pentru o curatenie si in presa?De 25 de ani aceeiasi "maestri" ai manipularii:c.t.popescu,ion cristoiu,dan andronic sau televezisti ca prelipceanu,turcescu,ciutacu,rares bogdan samd
 • +2 (2 voturi)    
  propunere pentru un sistem cu oameni valorosi (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 20:02)

  Laura [anonim]

  Ar trebui alegeri anticipate unde sa fie promovati oameni valorosi, a caror valoare este recunoscuta in domeniul in care activeaza.
  Parlamentul ar trebui sa aiba maxim 300 de personae care sa fie la primul mandat de parlamentar. Iar cei ce ajung parlamentari sa nu aiba dreptul la Mai mult de doua mandate .
 • +2 (2 voturi)    
  HEI TU, POLITICIANULE DEMNITAR ! (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 20:30)

  GheorgheSilvestrovici1 [anonim]

  Marea problemă a ţării şi a partidelor politice este CORUPŢIA. În toate partidele sunt politicieni corupţi. Cum veţi combate corupţia în propriul partid, ce măsuri efective veţi lua, dar la nivelul întregii ţări, ce măsuri veţi lua împotriva corupţiei politicienilor ?
  Ce fel de conştiinţă morală poţi avea dacă încalci legile în mod repetat, tocmai tu care ai fost ales să întocmeşti legile ţării ?
  Nu credeţi că o persoană care ar face aşa ceva ar trebui pedepsită exemplar ?
  Chiar nu ştiaţi nimic din ceea ce se întâmpla în jurul vostru ?
  Ce fel de loc de muncă aveaţi, ştiind că în jurul vostru se produc atâtea infracţiuni de atâţia ani?
  Cum de v-a lăsat inima să tăiaţi salariile cu 25%, în timp ce pretindeaţi comisioane-şpăgi de 10% pentru fiecare afacere oneroasă ?
  De ce aţi tăcut complice la înfăptuirea atâtor infracţiuni în jurul vostru?
  Ne-am săturat de demagogia, minciunile, populismul, manipulările, dispreţul şi batjocura voastră!
  De ce faceţi mereu legi pentru interesele voastre cu fel de fel de beneficii, sporuri, pensii suplimentare, maşină la scară, deplasări în străinătate pe banii noştri şi nu aţi făcut nicio lege pentru a sancţiona sever şi a pedepsi politicienii corupţi ?
  Nu este limpede ca apa de izvor că SUNTEŢI COMPLICI ŞI PĂRTAŞI LA ACTE DE CORUPŢIE ?
  Fapta de a ascunde infracţiuni se numeşte TĂINUIRE. Nu v-aţi gândit că DNA vă poate acuza oricând de tăinuire ? În orice ţară normală Parlamentul ar fi fost dizolvat imediat şi procedat la alegeri parlamentare şi locale.
  Schimbarea în bine a societăţii româneşti cerută prin votul din 16 noiembrie 2014, nu poate fi infăptuită fără o schimbare morală a fiecăruia şi a întregii societăţi. În mod sigur, dacă s-ar implica mai mulţi oameni oneşti în politică, ar fi mult mai benefic pentru societatea românească. Chiar nu se poate face nimic din interiorul partidelor ? Cum vor atrage partidele politice oamenii cinstiţi, integri, demni în funcţii de conducere, dacă atâţia politicieni sunt corupţi?
 • 0 (0 voturi)    
  HEI TU, POLITICIANULE DEMNITAR (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 20:36)

  GheorgheSilvestrovici1 [anonim]

  Prezenta scrisoare este în mare măsură adresată şi fiecărui politician care se simte responsabil, doreşte şi vrea să facă totul pentru schimbarea în bine a vieţii românilor. Trebuie să fie foarte clar şi pe deplin înţeles de către fiecare politician că în Parlamentul României şi în instituţiile statului nu este loc pentru politicienii corupţi. Numai partidele politice care se vor curăţa de corupţi şi vor impune coduri etice severe şi riguroase de conduită, vor putea beneficia de încrederea, respectul şi alegerea noastră.
  În ultimii doi ani în România, în rândul clasei politice, au fost cele mai multe condamnări şi cercetări penale din lume. Suntem pe primul loc în Europa în privinţa corupţiei politicienilor. Mulţi miniştri, demnitari cu funcţii înalte în stat, preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, directori de instituţii sunt condamnaţi sau în cercetare penală.
  Trebuie să faceţi ceva pentru curăţenia clasei politice ! Trebuie să susţineţi democraţia şi Justiţia ! REFORMA CLASEI POLITICE CORUPTE SE POATE FACE NUMAI PRIN DEMOCRAŢIE ŞI JUSTIŢIE! Lista de soluţiii rămâne deschisă pentru a fi dezbătută şi decisă ACUM ŞI AICI sau peste mulţi, mulţi ani...
  A fi tu însuţi cinstit, a pretinde ca şi ceilalţi să fie cinstiţi este o obligaţie cetăţenească şi o dovadă de normalitate. Respectarea legilor statului este prima îndatorire a fiecărui cetăţean.
  A denunţa un demnitar corupt sau un politician care face lucruri necinstite este un act de curăţenie morală a societăţii. Asta nu înseamnă de loc că vom deveni o naţiune de denunţători, ci o naţiune de oameni oneşti, care respectă legile, adevărul şi dreptatea.
  Pentru a reforma clasa politica, NOI NE-AM SCHIMBAT ? NOI nu suntem ca EI ? Altruismul, cumpătarea, onestitatea, respectul, devotamentul, angajamentul și responsabilitatea le-ai dobândit prin educație, prin cultură și prin interacțiunea cu semenii tăi? Fii TU schimbarea pe care doresti să o vezi în lume !
 • 0 (0 voturi)    
  romania unita (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 20:36)

  toma [anonim]

  bravo ma bucur ca romanii sau trezit. solutia de a pleca din tara nui o varianta. ca nici o data nu va fii schimbare. romanii trebuie sa ne trezim si sa luam atitudine an tara noastra , ca si noi cetatenii simpli avem ceva de spus . noi astia cetatenii simpli ai tinem pe guvernantii prin taxse si impozite. bravo romanilor care au esit an strada. si trebuie sa esim totii sa ne cerem dreptula viat si sa ne fie respectate toate drepturilor noastre care le bmai avem.
 • 0 (0 voturi)    
  JOS POLITICIENII CORUPŢI ! (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 20:40)

  GheorgheSilvestrovici1 [anonim]

  NICIODATĂ politicienii nu se vor lipsi de avantajele şi de beneficiile oferite de ocuparea unor funcţii politice de conducere. Lupta împotriva corupţiei este un PROCES de lungă durată, care necesită voinţă politică, tenacitate, onestitate, experienţă, mijloace moderne de supraveghere şi control.
  Un cadru politic curat, se poate realiza numai prin RESPONSABILIZAREA politicienilor, aplicând politicienilor corupţi pedepse FOARTE SEVERE CONFORM LEGII şi diminuarea privilegiilor acestora.
  Domnule POLITICIAN, credeţi că vrem să fim complici şi să alegem mereu politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, aşa cum spunea George Orwell ?
  Domnule POLITICIAN, aceste cuvinte ale academicianului Florin Constantiniu nu vă dor ? "Clasa politică postdecembristă este cea mai incompetentă, cea mai lacomă şi cea mai arogantă din istoria României".
  Domnule POLITICIAN, credeţi că nu vrem să fim conduşi de oameni competenţi, cinstiţi, altruişti, demni, cumpătaţi, devotaţi şi dedicaţi treburilor ţării, respectuoşi cu cel mai umil cetăţean în serviciul căruia se află, fiind plătit de acesta, de adevărate modele morale pentru tineri ? Exact aşa cum aţi fi dorit şi dumneavoastră să fiţi condus, atunci când eraţi în locul nostru sau dacă aţi fi în locul nostru acum.
  REFORMA ŞI CURĂŢENIA CLASEI POLITICE CORUPTE trebuie cerută prin toate mijloacele paşnice oferite de democraţie ŞI ASIGURATĂ DE JUSTIŢIE! DACĂ NU ACUM, CÂND ? DACĂ NU NOI, CINE? O CLASĂ POLITICĂ CORUPTĂ TREBUIE REFORMATĂ SI SCHIMBATĂ PRIN ORICE MIJLOACE PASNICE !
  Cred din toată inima că ar fi benefic pentru ţară ca toţi politicienii oneşti să dea dovadă de rectitudine morală şi să ceară primii reforma clasei politice. Şi atunci, poate vă vom ierta pentru cei 25 de ani de lipsuri, de umilinţe, de suferinţe. Şi poate vă vom respecta, dar fiţi siguri, nu vom uita ! ŞI ŢINEŢI MINTE, ORICÂND VĂ PUTEM SCHIMBA !
  AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !
  dr. Gheorghe Silvestrovici
 • 0 (2 voturi)    
  coruptia (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 20:41)

  toma [anonim]

  eu ca cetatean , mam saturat de coruptie si de guverne corupte , si de guvernantii care dorm an guverne si nu fac nimic pt cetatenii si pt tara . si eu vreau an tara o curatenie totala an toate directile , adica an toate institutile din tara si o viata mai buna. si mai vreau ca an ,SPITALE SA FIE MANCARE MAI BUNA NU PT PORCII CA ASA NOI CETATENII AM AJUNS AN SPITALE SA MANCAM MANCARE PT PORCI.
 • +1 (1 vot)    
  CORUPŢII AFARĂ DIN POLITICĂ ! (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 21:08)

  GheorgheSilvestrovici1 [anonim]

  15. crearea de mecanisme de verificare şi de control a activităţii ministerelor, instituţiilor centrale şi deconcentrate, în aşa masură încât să permită reducerea corupţiei în toate instituţiile statului şi în politică şi DESCURAJAREA oportuniştilor de a intra şi de a prolifera în politică.
  16. DNA poate întocmi rapoarte lunare pentru Preşedintele ţării, poate prezenta rapoarte trimestriale în cadrul CSAT şi în Parlament.
  17. câţiva deputaţi au făcut studii la facultăţi de informaţii sau de apărare. Este bine, totuşi se crează suspiciuni în privinţa verificării serviciilor de informaţii de către persoane care pot proveni din interiorul acestora.
  18. sunt necesare amendamente concrete, obiective, punctuale la mai multe legi, pentru că aşa au fost întocmite pentru a favoriza clasa politică sau a ocoli asperităţile legii.
  19. corupţia la nivel înalt necesită totuşi măsuri legislative şi proceduri legale corelate cu legislaţia europeană. Poate Codul de Procedură Penală ar trebui înăsprit, poate rolul Preşedintelui ar trebui crescut. Nimeni nu-şi doreşte un stat poliţist, cu Big Brother care vede tot, aude tot, supraveghează şi controlează tot, dar nici corupţia generalizată politică din România, care a uimit o lume întreagă şi este pe primul loc din Europa.
  20. politicienii corupţi aflaţi în cercetare penală afară din politică .
  Fiecare cetăţean trebuie să lupte în felul lui împotriva corupţiei, prin semnalarea imediată a actelor de corupţie, cu date precise, exacte.
  A fi tu însuţi cinstit, a pretinde ca şi ceilalţi să fie cinstiţi este o obligaţie cetăţenească şi o dovadă de normalitate. A denunţa un demnitar sau un politician care face lucruri necinstite este un act de curăţenie morală a societăţii.
 • 0 (0 voturi)    
  Candidati si propuneri pentru Romania (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 22:02)

  Andreeog [anonim]

  Exista si propuneri de candidati si de prioritati pentru Romania:
  Lista de candidati
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1s75kdSromNiWlg_YDimsjR4ZaLbfQyqk7oZQlmumDWo/edit#gid=794540309

  Lista prioritati
  https://docs.google.com/forms/d/1y0yBuNp-4b_REKIqe5MTr_Y_IK7Cu-JD8RnnppkcqQw/viewform
 • -1 (1 vot)    
  Sistemul nu omul (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 22:41)

  Dincanne [anonim]

  Solutia este un Parlament al mediei dorintelor romanilor si asta inseamna ca membrii lui (poate numai 100) sa fie trasi la sorti, din totalitatea celor cu drept de vot (faimoasele liste electorale).
  Apoi ei vor decide (prin lege) cine, unde si cit timp trebuie sa conduca un minister, un Serviciu, etc.
  Prin lege, Serviciile isi dau acordul pentru toate numirile si ii prefera mereu pe cei pentru care au deja dosare, sa-i poata influenta la nevoie... Acum, cine este pedepsit la Servicii, ca au acceptat un individ, pentru care aveau deja dovezi compromitatoare?
 • +3 (3 voturi)    
  Nu credeti (Miercuri, 4 noiembrie 2015, 22:47)

  UpNext [utilizator]

  @Barbu Florea, @toma etc. ca, inainte de a va exprima opiniile, ar trebui sa treceti pe la scoala, pentru ca sunteti complet agramati si absolut needucati, mai ales in domeniul politic? Cu oameni ca voi, care de-abia bajbaie in lb. romana, credeti ca putem construi o noua clasa politica???? Aveti curajul raspunderii, sau ne intoarcem in epoca de piatra, condusi de "tineri" inepti, noi la minte, necorupti dar total incompetenti, inculti, needucati si lipsiti de orice ratiune????
 • 0 (0 voturi)    
  strada (Joi, 5 noiembrie 2015, 12:46)

  bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb [anonim]

  aveti minte exact ca niste copii de gradinita ...mai treceti pe la scoala.... vad ca papati banii parintilor de foarte multi ... se vede dupa cum aratati..............


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by